Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ.: Ο σκελετός στα Μάλια ανήκει στον Στήβεν Κουκ

Με σημερινή του επίσημη ανακοίνωση το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επιβεβαίωσε, μετά τη ταυτοποίηση που έγινε, ότι ο σκελετός που βρέθηκε στις 16 Φεβρουαρίου στα Μάλια Ηρακλείου ανήκει στον Βρετανό Στίβεν Κουκ ο οποίος είχε εξαφανισθεί την 1η Σεπτεμβρίου του 2005.
 
Ειδικότερα η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:
«Ανακοινώνεται ότι, από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα εργαστήρια DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι ο γενετικός τύπος οστών, που βρέθηκαν την 16 Φεβρουαρίου 2017 στα Μάλια Χερσονήσου Κρήτης, ταυτίστηκε, βάσει των κοινά προσδιορισμένων γενετικών τόπων με προφίλ που απεστάλη μέσω Interpol και αφορούσε υπήκοο Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί την 01 Σεπτεμβρίου 2005 στην ίδια περιοχή.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου Κρήτης».

Ο σκελετός είχε βρεθεί στις 16 Φεβρουαρίου μέσα σε ένα πηγάδι, σε περιοχή των Μαλίων από άτομα που πήγαν να το καθαρίσουν, ενώ δίπλα του βρέθηκαν μία δερμάτινη ζώνη και μία φωτογραφική μηχανή. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές που έσπευσαν, ενώ από την πρώτη στιγμή υπήρχαν οι υποψίες που τελικά επιβεβαιώθηκαν, πως ανήκε στο 20χρονο Στίβεν Κουκ.

Ο Στίβεν Κουκ είχε εξαφανισθεί την πρώτη ημέρα των διακοπών του στην περιοχή των Μαλίων, την 1η Σεπτεμβρίου 2005, και από τότε η οικογένειά του τον αναζητούσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...