Αρχείο

Γενικεύεται η εξέγερση κατά του Ν.Τραμπ - Φλέγεται το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ - Πρωτοφανείς διαδηλώσεις και συγκρούσεις (εικόνες, βίντεο)


Στη δίνη κυκλώνα υβριδικού πολέμου βρίσκεται ο Ν.Τραμπ και το ερώτημα πλέον είναι πόσο θα αντέξει. Οι εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου και είναι πρωτοφανείς. Oι διαδηλώσεις μαίνονται σε όλη την Αμερική και αποκτούν γενικευμένο χαρακτήρα.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, αναγκάστηκε να ακυρώσει την ομιλία του υπεύθυνου της ηλεκτρονικής σελίδας ειδήσεων «Breibart News», Μίλων Γιαννόπουλος, μετά τις διαδηλώσεις που προκλήθηκαν και τον αποκλεισμό των χωρών του πανεπιστημίου.

Αμέσως ο Ν.Ντραμπ απάντησε και απείλησε με διακοπή της χρηματοδότησης αν το U.C. Berkeleyδεν επιτρέψει την ελευθερία του λόγου και δεν σταματήσει τις πρακτικές βίας!

Η εξέλιξη έγινε γνωστή μέσω Twitter, καθώς οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα, άναψαν φωτιές και πέταξαν κροτίδες.

Ο επικεφαλής στρατηγικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, ήταν προηγούμενα υπεύθυνος της αναφερόμενης σελίδας, ενώ αρκετοί από τους διαδηλωτές εκδήλωσαν την αντίθεσή τους, στην προεδρία Τραμπ, σύμφωνα με το CNN.

Μετά τον… πόλεμο στο Μπέρκλεϊ και την ακύρωση της ομιλίας του, ο ελληνικής καταγωγής, γεννημένος στη Μεγάλη Βρετανία, διαχειριστής της ιστοσελίδας «Breibart News», Μίλωνας Γιαννόπουλος, επιτέθηκε σε όσους «έκαψαν» το αμερικανικό πανεπιστήμιο.
https://twitter.com/sahilchinoy/status/827005465615810560

Μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, υποστήριξε ότι τον φυγάδευσαν μετά γιατί «βίαιοι ακροαριστεροί διαδηλωτές έριξαν τα κιγκλιδώματα, άναψαν φωτιές, πέταξαν πέτρες και πυροτεχνήματα στα παράθυρα και εισέβαλε στο ισόγειο του κτιρίου».
https://twitter.com/MisterMetokur/status/826981145762025472

Αργότερα, ανέβασε και ένα video στο youtube λέγοντας πως επρόκειτο να μιλήσει «για να σας πω περίπου τι μπορείτε να φοράτε, αν είναι ρατσιστικό να το φοράτε, ένα κιμονό ας πούμε αν δεν είστε Γιαπωνέζος. Δεν είναι ένα θέμα που θα περίμενε κανείς ότι θα προκαλούσε τις βίαιες διαδηλώσεις που βλέπετε σε όλα τα κανάλια». Ο νεαρός αρθρογράφος κατηγόρησε αριστερές οργανώσεις, φεμινιστικές οργανώσεις, τα μέλη του κινήματος Black Live Matter και την «άκρα αριστερά» πως τα τελευταία χρόνια εναντιώνονται στην ελευθερία του λόγου τα τελευταία χρόνια!
https://twitter.com/michael_bodley/status/826979477645189120

Επίσης, υποστήριξε ότι αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. «Απλά δεν αφήνουν κανέναν ομιλητή στην πανεπιστημιούπολη, ακόμα και κάποιον χαζό, άκακο, γκέι σαν εμένα. Δεν θα αφήσουν τους φοιτητές να ακούσουν κάτι άλλο, τους τρομοκρατεί η άλλη άποψη» υποστήριξε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η προσπάθεια του Γιαννόπουλου να μιλήσει σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ προκαλεί τέτοιου είδους επεισόδια. Τον περασμένο μήνα είχε επίσης ακυρωθεί ομιλία του στο πανεπιστήμιο Ντέιβις.

https://www.youtube.com/watch?v=Y-sX5JLwidEProtesters have tore down barricades, let off fireworks and set the campus ablaze during furious protests against speech by conservative Breitbart editor Milo Yiannopoulos at UC BerkeleyUniversity of California at Berkeley police guard the building where Breitbart News editor Milo Yiannopoulos was to speak WednesdayHundreds flooded the streets while a small group of people with their faces covered broke windows, hurled fireworks at police officers and threw smoke bombs The protest turned violent around 6pm when a group of demonstrators dressed all in black and wearing masks soaked in milk - to protect against tear gas - emerged from the crowdPolice reportedly opened fire on demonstrators using non-lethal bullets during the uproar on campus in California

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ