Κόσμος

Δημοσκοπήσεις Γαλλία: Ανεβαίνουν κι άλλο τα ποσοστά της Λεπέν

Περίπατο θα κερδίσει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία η Μαρίν Λε Πεν αν φυσικά επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις. Σχεδόν δυο μήνες πριν την πρώτη ψηφοφορία για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, η ηγέτης του σκληρού δεξιού κόμματος βλέπει τα ποσοστά της να αυξάνονται κι εκείνα των αντιπάλων της να μειώνονται.

Δημοσκόπηση της BVA-Salesforce δείχνει πως η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου θα κερδίσει τον πρώτο γύρο αλλά θα ηττηθεί στον δεύτερο και δεν θα εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας.

Το Εθνικό Μέτωπο κερδίζει ποσοστό 27,5% στον πρώτο γύρο των εκλογών που θα γίνει στις 23 Απριλίου, ποσοστό που είναι αυξημένο κατά 2,5% από την προηγούμενη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου.

Ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος, Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να έρχεται στη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο, με ποσοστό 21% των ψήφων. Το ποσοστό του, είναι μειωμένο κατά μία μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Στην τρίτη θέση, ακολουθεί ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν, με ποσοστό 19%, το οποίο επίσης έχει μειωθεί κατά μία μονάδα, από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης