Κοινωνία

Δεν είναι αστείο – Στον Πόντο βγήκαν τα ψάρια στη στεριά!


Κι όμως δεν είναι αστείο, ούτε υπερβολή. Τα ψάρια βγήκαν στη στεριά, και μάλιστα επωφελήθηκαν απ’ αυτό οι κάτοικοι του Πόντου. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της περιοχής Καντίρα, του νομού Αντάπαζαρι, όταν άκουσαν τη φήμη που διαδόθηκε ότι «βγήκαν τα ψάρια στη στεριά», αρχικά δεν την πίστεψαν.

Όταν όμως είδαν συμπατριώτες τους που δεν είναι ψαράδες, να έρχονται με τσουβάλια γεμάτα ψάρια, έτρεξαν κι αυτοί στην παραλία και πράγματι δεν πίστευαν στα μάτια τους!

Η ακτή ήταν γεμάτη με σαυρίδια και χαψία, τα οποία για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκβράστηκαν από τη θάλασσα του Εύξεινου Πόντου.

Οι κάτοικοι του χωριού Μπαμπαλί (Babalı), έτρεξαν στην ακτή και γέμισαν κουβάδες, τσουβάλια και ό,τι βρέθηκε πρόχειρο, κυρίως με σαυρίδια και λιγότερο με χαψία. Ο Μουσταφά Μπαϊράκ, κάτοικος της περιοχής, ανέφερε σε δημοσιογράφους που έσπευσαν να δουν από κοντά το... θαύμα : «Το φαινόμενο επαναλήφθηκε και πριν από 30 χρόνια, και μάλλον οφείλεται στις ισχυρές χιονοπτώσεις και τις καιρικές συνθήκες» – δεν έδωσε ωστόσο άλλες πληροφορίες.

pontos-news.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ