Κοινωνία

Αύριο το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος «παραδίδεται» στο Δημόσιο

Με σύνθημα «Δικό σας», αύριο, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος «παραδίδεται» στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η κεντρική εκδήλωση της παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος, θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και θα είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό.

Θα περιλαμβάνει το τελετουργικό της υπογραφής της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Νιάρχος και του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η κεντρική εκδήλωση θα πλαισιώνεται από δρώμενα σε όλους τους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού.

Χορός, μουσική, τραγούδι, αφηγήσεις και πολλά happenings συναντιούνται σε έναν δημιουργικό διάλογο και αντανακλούν τις απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης που μπορεί να αγκαλιάσει το ΚΠΙΣΝ.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά σε οθόνες στην Αγορά, στον Πύργο Βιβλίων, στον Φάρο και στο Ξέφωτο και η βραδιά θα κλείσει με ένα εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων. Τη σκηνοθετική επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει ο Θωμάς Μοσχόπουλος.

Δέκα χρόνια μετά την αρχική ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος πως σκοπεύει να προβεί σε μία μεγάλη δωρεά, για τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έφτασε πλέον η στιγμή που εξαρχής είχε προαναγγελθεί. Της πρόσκλησης στο Ελληνικό Δημόσιο, να παραλάβει το έργο και να το λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προτίθεται να συνεχίσει να υποστηρίζει το ΚΠΙΣΝ, τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ