Ελληνοτουρκικά

Αυτοί είναι οι στρατιωτικοί που ήθελαν να σκοτώσουν του Ερντογαν


Πρόκειται για τους στρατιωτικούς φέρονται να είχαν εκπαιδευτεί για να σκοτώσουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οο Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ παραδόθηκαν σήμερα (23.02.2017) στο αστυνομικό Τμήμα της Ορεστιάδας μαζί με τους δικηγόρους τους ζητώντας από την Ελλάδα άσυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο στρατιωτικοί, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στο αποτυχημένο σχέδιο δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου, στην απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, έσπευσαν στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσαν ότι είναι ηλεκτρολόγοι.

Δείτε το βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου

https://www.youtube.com/embed/rGFY7dW6KUY

Ωστόσο, οι Αρχές ερεύνησαν τα στοιχεία τους από την Interpol και με τη βοήθεια των φωτογραφιών που είχε δώσει στη δημοσιότητα η τουρκική κυβέρνηση στις 22 Ιουλίου του 2016 κατέληξαν πως πρόκειται για δυο από τους 47 στρατιωτικούς που κατηγορούνται ότι ήθελαν να εξοντώσουν τον Ερντογάν. Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι είναι μέλη των Ειδικών Δυνάμεων και πως συμμετείχαν στο πραξικόπημα χωρίς, ωστόσο, να πουν κάτι παραπάνω.


 

Πηγές στην Αθήνα τονίζουν ότι δεν θα επιτραπεί να γίνει η Ελλάδα πεδίο αντιπαράθεσης των Γκιουλενιστών με τις τουρκικές αρχές. Μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει υποβάλλει αίτηση έκδοσης για τους δύο κρατούμενους στην Ορεστιάδα, ενώ ελληνικές και τουρκικές αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές