Εκκλησία

Αυτή είναι η άποψη του Γέροντα Μεθοδίου του Εσφιγμενίτη για τους Οσίους Παΐσιο και Πορφύριο (Βίντεο)


Από αυτή στη σελίδα έχουμε πει πολλές φορές για την άδικη καταδίκη του γέροντας Μεθοδίου. Είναι πέρα για πέρα παράλογη και υπερβολική. Κάτι που φανερώνει ότι οι αγώνες της Εσφιγμένου ενοχλούν.

Όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι γέροντας έχει εκφραστεί πολλές φορές με υποτιμητικό λόγο απέναντι στους πολύ μεγάλους Αγίους της Ορθοδοξίας Παϊσίου και Πορφυρίου.

Προβάλουμε το παρόν βίντεο γιατί θέλουμε οι Ορθόδοξοι να έχουν πάντα τα μάτια ανοικτά. Έπρεπε και πρέπει να αντιδράσουμε στην άδικη καταδίκη του γέροντα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να δεχθούμε αυτή την άποψη.

Είναι οικουμενιστής ο Άγιος Παΐσιος; Τότε στην επιστολή του προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο γιατί είναι τόσο αυστηρός; (Αυτό θα έλεγε αν ζούσε σήμερα ο Άγιος Παΐσιος στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο).

Άγιος Παΐσιος:…Μετά λύπης μου, από όσους φιλενωτικούς έχω γνω­ρίσει, δεν είδα να έχουν ούτε ψίχα πνευματική ούτε φλοιό. Ξέρουν, όμως, να ομιλούν για αγάπη και ενότη­τα, ενώ οι ίδιοι δεν είναι ενωμένοι με τον Θεόν, διότι δεν Τον έχουν αγαπήσει…

https://youtu.be/GFkDtyfk0xk

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ