Πολιτική

Ασφαλιστικό: Χάος με τα «μπλοκάκια» - Μειώσεις μισθών αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι

Ένα απίστευτο χάος έχει προκαλέσει το νέο ασφαλιστικό στα «μπλοκάκια».

Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνο με εισφορές-φωτιά, αλλά και με μειώσεις μισθών που επιβάλλονται από την πλευρά κάποιων εργοδοτών, που αρνούνται να καταβάλουν το μερίδιο των εισφορών που τους αναλογεί.

Οι καταγγελίες για το «πάγωμα» των πληρωμών και τις μειώσεις των μισθών, κατά το ύψος των εργοδοτικών εισφορών του ΕΦΚΑ που είναι 22%, έφτασαν ήδη στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από συνδικαλιστικές οργανώσεις που ζητούν να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Ημερησία.

Στόχος είναι η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων που αμείβονται υποχρεωτικά με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών ή ακόμη και με αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης (για όσους δεν έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος σε ΔΟΥ για να αποφύγουν πρόσθετες υποχρεώσεις).

Οι καταγγελίες που έχουν γίνει αφορούν στο «πάγωμα» των πληρωμών για τον Ιανούαριο από πολλές επιχειρήσεις, που επικαλούνται τις «γκρίζες ζώνες» στις σχετικές διευκρινιστικές εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί. Επιπλέον σε άλλες περιπτώσεις προανήγγγειλαν περικοπές στις αμοιβές λόγω οικονομικής αδυναμίας να καταβάλουν τις αναλογούσες εργοδοτικές εισφορές σε όσους απασχολούνται σε έναν έως δύο εργοδότες.

Τέλος άλλοι εργοδότες δήλωσαν απόλυτη αδυναμία υπολογισμού των εισφορών στον ΕΦΚΑ στις αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης αφού καμία εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί για την κατηγορία αυτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης