Κοινωνία

Αν και με καθυστέρηση, η Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας είναι γεγονός και στην Ελλάδα

Στις 23 Φεβρουαρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες μετά την ημέρα που κανονικά τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, η Βουλή έδωσε το πράσινο φως στα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν στην έκδοση απόφασης για την καθιέρωσή της και στην Ελλάδα!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας καθιερώθηκε να τιμάται στις 9 Φεβρουαρίου.

Το σχετικό άρθρο για την 9η Φεβρουαρίου ψηφίστηκε χθες ομόφωνα από τους βουλευτές, και έτσι μπήκε ένα τέλος σε μια υπόθεση που, σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, εκκρεμούσε από το 2014. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, άλλωστε, βρέθηκε στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς ενώ η ομογένεια στη Νάπολη της Ιταλίας τίμησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, στην Ελλάδα η υπόθεση μπλέχτηκε στα… γρανάζια της γραφειοκρατίας.

«Ευχαριστώ όσους συνεργάστηκαν μαζί μου, ακόμα και εκείνους που αμφισβήτησαν είτε τις προθέσεις της κυβέρνησης, είτε εμένα προσωπικά», τόνισε ο Τέρενς Κουίκ. Από την πλευρά του ο Γιάννης Αμανατίδης υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για μια αποσπασματική ενέργεια, «αλλά εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική στήριξης των ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό».

Πηγή:pontos-news.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...