Αρχείο

Ανοίγει ο «ασκός του Αιόλου» - Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται πυρετωδώς για την μετακίνηση της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ - Φόβοι για γενικευμένο πόλεμο με τον αραβο-μουσουλμανικό κόσμο

Ισραηλινοί αξιωματούχοι ευρίσκονται σε πραγματικό «οργασμό» μετά την   πρόθεση των ΗΠΑ σχετικά με τη μετεγκατάσταση της αμερικανικής Πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, και φοβούνται ακόμη και γενικό πόλεμο από τον αραβο- μουσουλμανικό κόσμο ενώ αναμένουν πλήθος βίαιων επεισοδείων .

Ο αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ( IDF) στρατηγός Gadi Eisenkot έδωσε εντολή στους διοικητές του να μην «προφέρουν» ούτε καν το  όνομα του Ν.Τραμπ  στο κοινό, διότι έτσι θα κάνουν έμμεσα  υπενθύμιση της επικείμενης μετακίνησης της αμερικανικής πρεσβείας .

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ισραηλινός στρατός καταστρώνει πυρετωδώς λεπτομερή σχέδια και έχει επικεντρωθεί στις επιπτώσεις της απόφασης του  προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για το θέμα αυτό.

Είναι απόλυτα σίγουρο ότι η μετακίνηση της Πρεσβείας θα προκαλέσει κύμα βομβιστικών επιθέσεων ακόμα και νέα ιντιφάντα από τους Παλαιστινίους και τους υπόλοιπους Άραβες.   

Οι ισραηλινοί ανώτατοι αξιωματικοί εξετάζουν μια σειρά από πιθανά σενάρια,  ξεκινώντας με μια κατάσταση κατά την οποία οι Αμερικανοί αφού ανακοινώσουν την πρόθεση τους για την κατασκευή του νέου  κτιρίου της πρεσβείας, αποστείλουν  αμέσως μπουλντόζες στο έδαφος, κάνοντας έτσι γνωστή την τοποθεσία και τότε ξεκινήσουν οι αντιδράσεις της "άλλης πλευράς".

Στις  εναλλακτικές λύσεις εξετάζεται το ενδεχόμενο μιας σταδιακής και μακροπρόθεσμης μετακίνησης της αμερικανικής πρεσβείας,  η οποία θα περιλαμβάνει τελετές  για την τοποθέτηση του  ακρογωνιαίου λίθου κά, οι  οποίες θα πάρουν καιρό για να γίνει   καλύτερα αποδεκτή η "μετακίνηση"  από τους Παλαιστινίους.

Κάθε εναλλακτική λύση όμως θα έχει μια διαφορετική επίδραση στο μέγεθος της απόκρισης του  μουσουλμανικού κόσμου, και ο στρατός ετοιμάζεται επίσης για διαφορετικού επιπέδου  βίαια ξεσπάσματα.

Η εκτίμηση είναι ότι οποιαδήποτε αμερικανική κίνηση θα περιλαμβάνει  τέσσερις διαφορετικούς κύκλους.

Ο πρώτος κύκλος είναι Άραβες του Ισραήλ, το βόρειο παρακλάδι του Ισλαμικού Κινήματος, το οποίο  ψάχνει  οποιαδήποτε ευκαιρία για να πυροδοτήσει θέμα  με το  Όρος του Ναού, το  νότιο Ισλαμικό Κίνημα μπορεί να προστεθεί σε αυτόν τον κύκλο, καθώς, και οι Βεδουίνοι στην έρημο  Negev.

«Σε γενικές γραμμές, οι φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι αντιτάσσονται σε κάθε σημάδι  εβραϊκού  ή χριστιανικού  κανόνα στην Ιερουσαλήμ. Σε ό, τι τους αφορά, μια χριστιανική αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ είναι ένας λόγος για να καλέσουν τον  ισλαμικό κόσμο για την καταπολέμηση της επιστροφής των Σταυροφόρων. Η Χαμάς, η οποία βλέπει τον εαυτό της ως προστάτιδα της Ιερουσαλήμ , θα συμμετάσχει  στους «εορτασμούς» της υποκίνησης ταραχών», αναφέρει Ισραηλινός ανώτατος αξιωματικός.

Ο δεύτερος κύκλος είναι η Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία βρίσκεται σε  κατάσταση πλήρους πανικού υπό το πρίσμα της αλλαγής της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο τρίτος κύκλος είναι οι σουνιτικές  χώρες της περιοχής. Η μετακίνηση της  πρεσβείας θα μπορούσε να είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των καθεστώτων που είναι επισφαλή όπως η Ιορδανία .

Ο βασιλιάς Αμπντουλάχ ανακάλυψε πρόσφατα ότι το 10 τοις εκατό του πληθυσμού της Ιορδανίας υποστηρίζει θερμά τα  ριζοσπαστικά  ισλαμικά  κινήματα .

Η Ιορδανία χρειάζεται το Ισραήλ, και χρειάζεται και τις ΗΠΑ, ακόμη περισσότερο, προκειμένου να εξασφαλίσει το καθεστώς της.

Αλλά καθώς είναι η χώρα που είναι επιφορτισμένη  με τις ρυθμίσεις για το Όρος του Ναού, και  θα "πρέπει" να ηγηθεί της μάχης κατά της μετεγκατάστασης της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Η μετακίνηση της πρεσβείας θα μπορούσε να «φουντώσει» την κατάσταση και στην  Αίγυπτο, καθώς η  οικονομική κατάσταση  δεν είναι πολύ καλή .

 Ο τέταρτος κύκλος έχει να κάνει με την υποκίνηση των ισλαμικών κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στους απανταχού Εβραίους καθώς και ισραηλινά  περιουσιακά στοιχεία και συμφέροντα.

 Οπότε γίνεται κατανοητό ότι η μετακίνηση της πρεσβείας των ΗΠΑ θα προκαλέσει σχεδόν σίγουρα  τεκτονικού τύπου αλλαγές προκαλώντας ακόμα και ένα πόλεμο στην ήδη ταραγμένη περιοχή, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι πλέον ανοικτά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...