«Χτύπημα» στην συνοχή της ΕΕ επιχειρεί ο Ν. Τραμπ σύμφωνα με την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας

Δημοσίευση: 17 Φεβρουαρίου 2017, 7:45 μμ

Σαφή προειδοποίηση σε αυστηρό ύφος απηύθυνε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς την Ουάσιγκτον, κάνοντας λόγο για «χτύπημα» στη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας αντέδρασε συνολικά στις δηλώσεις και κινήσεις του νέου Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επικρότησε την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, άσκησε κριτική στο ΝΑΤΟ για τη «φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων» και αντιμετωπίζει με διάθεση προσέγγισης τη Ρωσία.

«Οι Αμερικανοί φίλοι μας γνωρίζουν ότι ο τόνος τους στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ έχουν άμεσο αντίκτυπο στη συνοχή της ένωσής μας. Μία σταθερή Ευρώπη είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ, όπως και ένα ενωμένο ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να τηρηθεί η πολιτική των ίσων αποστάσεων με τους συμμάχους μας, όταν επιφέρουν ερωτήματα για τις αξίες, τα σύνορα και τον διεθνή νόμο», δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Μονάχου.


Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει προσέγγιση με κράτη, τα οποία το ΝΑΤΟ θεωρεί απειλή.