Τέλος οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις: Τι λένε οι Τούρκοι – Η Συρία απαίτησε να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα από τη χώρα -Η Μόσχα επαναφέρει τον South Stream – Tέλος και ο Turkish Stream;

Δημοσίευση: 17 Φεβρουαρίου 2017, 8:09 μμ | Ανανέωση: Φεβρουάριος 17, 2017 στις 8:24 μμ

Tελειώνουν οι καλές σχέσεις Ρωσίας και Συρίας με την Τουρκία καθώς πριν λίγο το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας έστειλε διάβημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ,με το οποίο απαίτησε από την διεθνή κοινότητα να πιέσει την Τουρκία να αποχωρήσει από την Συρία και να θέσει τέλος στην επιθετικότητα της στη χώρα.  Ταυτόχρονα, η Ρωσία επανήλθε αιφνιδιαστικά στο θέμα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, δημιουργώντας αμφιβολίες για τον «Turkish Stream»… Σα να μη έφθανε αυτό, τουρκικά ΜΜΕ βάλλουν κατά της Ρωσίας με απειλές και όχι μόνο. Τα όσα αποκαλύπτουν δείχνουν ότι η «περίοδος του μέλιτος» Ρωσίας και Τουρκίας φτάνει στο τέλος της…

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, στη Μόσχα ξεκίνησε συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν Κούρδοι προερχόμενοι και από τις τέσσερις χώρες  την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν!

Τα κουρδικά αλλά και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αποκαλούν τη διοργάνωση ως «Κουρδικό Εθνικό Συνέδριο» ενώ η παρουσία των Κούρδων της Συρίας και του PYD, αποτελεί άδειασμα στην Τουρκία που είχε μπλοκάρει τη συμμετοχή τους στις συνομιλίες της Άστανα στις 23-24 Ιανουαρίου.


«Η Μόσχα θέλει να συμπεριλάβει και το PYD στις συζητήσεις για την εκεχειρία στη Συρία, που γίνονται στην Αστάνα και η Τουρκία αντιτίθεται σε αυτό» αποκαλύπτει Τούρκος από το περιβάλλον του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Τι λένε οι Τούρκοι

Η Ρωσία είναι έτοιμη να επαναλάβει το λάθος που κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας: προσπαθεί να κρατήσει την Τουρκία δίπλα της, με απειλές.

Ο Β.Πούτιν μπορεί να επαναλάβει το λάθος του Στάλιν. Μπορεί να απομακρύνει από κοντά της την Τουρκία χωρίς λόγο. Και θα χρειαστούν τουλάχιστον 50 χρόνια για να της δοθεί μια τέτοια ευκαιρία.

Αλλά τι κάνει η Ρωσία; Το εντελώς αντίθετο. Αντί να ενθαρρύνει, απειλεί. Διαδίδει φήμες ότι τα βρήκαν με το PYD. Βομβαρδίζει «κατά λάθος» τη βάση των Τούρκων στρατιωτών. Προσπαθεί να εντάξει το PYD στις συνομιλίες στην Αστάνα.

Με τον τρόπο αυτό ροκανίζει τις βάσεις στις οποίες στηρίζεται η διαδικασία και οι συνομιλίες της Αστάνα.

Δεν βλέπει ότι όσο χρησιμοποιεί αυτή τη γλώσσα, η Τουρκία δεν μπορεί να συμβαδίσει μαζί της. Εν συντομία, κάνει ό,τι χρειάζεται για να χάσει την Τουρκία.

Η «Ασπίδα του Ευφράτη» και η Επιχείρηση Κατάληψης της Αλ Μπαμπ

Απ’ όσο έγινε κατανοητό, η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείρηση ασπίδα του Ευφράτη μετά τη συμφιλίωση με τη Ρωσία. Βάσει αυτής της συμφωνίας, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός που είχε τη στήριξη της Τουρκίας θα προχωρούσε μέχρι το αλ Μπαμπ. Ο αυτοκινητόδρομος Μ-4 θα ήταν το σύνορο ανάμεσα στο καθεστώς Άσαντ και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Με τον τρόπο αυτό, το PYD δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει τον Κουρδικό Διάδρομο.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός που θα έμπαινε ανάμεσα στο Αφρίν και τον Ευφράτη, θα δημιουργούσε μια ασπίδα. Θα έφευγε ο ISIS από τα σύνορα με την Τουρκία.

Η επιχείρηση αυτή ήταν μια επίθεση κατά του ISIS και μια κίνηση άμυνας για το PYD και ο τελευταίος κρίκος ήταν το αλ Μπαμπ, όπως και έγινε. Αν συνέχιζε η κυβέρνηση Ομπάμα, η Τουρκία μετά το αλ Μπαμπ, θα περνούσε σε άμυνα με τον ISIS και στην επίθεση εναντίον του PYD. Αυτό το διάστημα όμως άλλαξε η κυβέρνηση στις ΗΠΑ.

Η Τουρκία δεν έχει πλέον ανάγκη τη Ρωσία

Τελείωσε η πολιτική της μη λύσης. Ήρθε ο Τραμπ που έκανε εχθρούς τον ISIS, το Ιράν και την Κίνα. Βέβαια δεν στέλνει άσχημα μηνύματα στη Ρωσία, αλλά ο Τραμπ, ο οποίος θα έχει μια συμπλοκή με το Ιράν και την Κίνα, δεν είναι και πολύ πιθανό να τα πάει καλά με τη Ρωσία. Αυτό το γνωρίζει και η Μόσχα. Επίσης ξέρει και τα εξής: όταν η αλ Μπαμπ τεθεί υπό τον έλεγχο της Τουρκίας, η Τουρκία δεν θα έχει πια ανάγκη τη Ρωσία. Ο Τραμπ είχε μια πολύ καλή συζήτηση στο τηλέφωνο με τον Ερντογάν. Υπονοεί ότι θα εμφανιστεί στο πεδίο κατά του Ιράν και του ISIS. Η Τουρκία έδωσε παρόμοια απάντηση σε αυτά τα σήματα: παρουσίασε ένα πλάνο για την εκκαθάριση της Ράκα με τη συμμετοχή του τουρκικού στρατού.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει έλλειψη εμπιστοσύνης

Σε απάντηση όλων αυτών ο αρχηγός της CIA ήρθε αμέσως στην Άγκυρα. Ανακοίνωσε πως από το Λευκό Οίκο θα δοθεί μαζί με την Τουρκία κοινή μάχη προς όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Όταν όλα αυτά συνέβησαν το ένα μετά το άλλο, η Ρωσία βρέθηκε αντιμέτωπη με έλλειψη εμπιστοσύνης. Ανησυχεί από την πιθανότητα η Τουρκία να πλησιάσει τις ΗΠΑ. Αλλά όταν ανησυχείτε, δεν πρέπει να στήνετε καβγά. Αντιθέτως, αν η Ρωσία δεν θέλει να χάσει την Τουρκία, πρέπει να την ενθαρρύνει να μείνει μαζί της. Αυτή είναι μια λογική συμπεριφορά.

Οι προσδοκίες της Τουρκίας είναι ξεκάθαρες

Να τα πούμε όλα: αν η Ρωσία δεν προσφέρει κάτι καλύτερο από τις ΗΠΑ, η Τουρκία θα είναι κοντά στη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Δηλαδή η Ρωσία θα έχει την ανάγκη να είναι ένα βήμα πιο μπροστά. Αν χάσει την Τουρκία, θα βρεθεί μόνη και μόνο μαζί με το Ιράν απέναντι στη συμμαχία της δύσης. Αλλά αν καταφέρει να κρατήσει την Τουρκία δίπλα της, θα δημιουργήσει μια ρωγμή στη συμμαχία της Δύσης, θα χαλάσει την ομοφωνία στο ΝΑΤΟ, με τον τρόπο αυτό δεν θα απομονωθεί τη Συρία. Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία, είναι η Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Οι επενδύσεις της Ρωσίας στη Συρία μπορεί να αποβούν άκαρπες

Αν οι ΗΠΑ παρουσιάσουν ένα ολοκληρωτικό σχέδιο και ο ΟΗΕ στραφεί κατά της Ρωσίας, μπορεί να δημιουργηθεί ένας διεθνής συνασπισμός που θα απομονώσει τη Ρωσία. Αν συμβεί αυτό, πόσο καιρό θα μπορέσει να αντισταθεί η Ρωσία σε αυτή την αντιμαχία; Μπορεί να αποβούν άκαρπες οι επενδύσεις που έκανε όλα αυτά τα χρόνια στη Συρία. Επίσης, μια πόλωση που θα δημιουργηθεί στη Συρία, θα δυσκολέψει τη Ρωσία και στο θέμα της Ουκρανίας. Η Συρία, δεν είναι μόνο η Συρία.

Τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν επί Ομπάμα

Όπως η κατάσταση στην Ουκρανία ενεργοποίησε την κατάσταση στη Συρία, έτσι και η Συρία μπορεί να ενεργοποιήσει την Ουκρανία. Αυτό που έδωσε τη δυνατότητα στη Ρωσία να κάνει τα βήματα που έκανε στη Συρία και την Ουκρανία, ήταν η αδυναμία και η ευθραυστότητα στη γραμμή Ατλαντικού. Αλλά στην εποχή του Τραμπ, τα πράγματα δεν θα είναι όπως ήταν επί Ομπάμα. Απεναντίας, θα σφίξουν. Κατά βάθος το ξέρει και η Ρωσία, για τον λόγο αυτόν ανησυχεί, και όσο φοβάται, τόσο χάνει τον έλεγχο.

Αλλά αν η Ρωσία πέσει σε αυτή τη λούμπα των απειλών, θα απομακρύνει την Τουρκία από κοντά της.

Η Ρωσία είχε δοκιμάσει και στο παρελθόν να απειλήσει την Τουρκία

Αυτή η στάση να μην ξαφνιάζει κανέναν. Σύμφωνα με τον Κίσινγκερ, η ρωσική διπλωματία στηρίζεται στο φόβο. Παραδείγματα τούτου υπάρχουν σε όλη τη Ρωσική ιστορία. Λόγω των φόβων της κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου συμπεριφέρθηκε στους συνεταίρους της όχι ως συμμάχους αλλά ως δορυφόρους. Αύξησε την πίεση σε κομουνιστικές χώρες που φοβήθηκε ότι θα τις χάσει. όσο αύξανε την πίεση, τόσο αυξανόταν και ο φόβος της. Η Επανάσταση της Ουγγαρίας το 1956 και η Άνοιξη της Πράγας το 1968, είναι αποτελέσματα του ίδιου λάθους. Η Ρωσία είχε δοκιμάσει και στο παρελθόν παρόμοια απειλή και είχε πάρει και τότε άσχημα αποτελέσματα. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήθελε να στριμώξει την Τουρκία με τα Στενά και με εδαφικές διεκδικήσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να πλησιάσει η Τουρκία τις ΗΠΑ. Μάλιστα με αυτό τον τρόπο πυροδότησε την πρόωρη διαίρεση του Ψυχρού Πολέμου.

Τώρα η Τουρκία ανησυχεί λιγότερο

Αν η Ρωσία δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει το ζήτημα PYD για την Τουρκία, αρκεί να ρίξει μια πρόχειρη ματιά στο χρονικό της περιόδου απομάκρυνσης της Τουρκίας από τις ΗΠΑ. Η απειλές και οι εκβιασμοί των ΗΠΑ δεν έπεισαν την Τουρκία. Απεναντίας, την ώθησαν στη Ρωσία. Το PYD είναι τόσο σημαντική απειλή για την Τουρκία, που μπορεί να λάβει υπόψη τα πάντα, και θα είναι αποφασιστική στο να χρησιμοποιήσει τα προνόμια που της παρέχει το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Το PYD είναι ήδη φυλακισμένο σε συγκεκριμένη γραμμή. Η Τουρκία ανησυχεί λιγότερο τώρα. Θα περιμένει να προχωρήσει με αυτόν που την ενθαρρύνει και όχι με αυτόν που την απειλεί. Θα δούμε πως θα το ερμηνεύσει αυτό η Ρωσία και τι θα επιλέξει. Αν κινηθεί με το μυαλό της και όχι με τους φόβους της, θα αφήσει σε μια άκρη τις απειλές και τους εκβιασμούς και θα συνεχίσει με το πάρε-δώσε με την Τουρκία. Αλλά για την ώρα είναι δύσκολο να πούμε ότι έχει αυτή την οξυδέρκεια. Φαίνεται ότι θα της συμβεί αυτό που φοβάται.

Ταυτόχρονα, ο Andrey Listov, επικεφαλής του ταμείου ενεργειακής ανάπτυξης, δήλωσε:

«Η Μόσχα έχει αναστείλει σχεδόν τελείως την διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας στην κεντρική και νότια Ευρώπη και επιθυμεί ιδιαίτερα να ανανεώσει το έργο του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, μέσω Βουλγαρίας».

Το ταμείο ενεργειακής ανάπτυξης είναι ένας ρωσικός  μη-κυβερνητικός οργανισμός που εμπλέκεται  στην σχεδίαση και την  ανάπτυξης του τομέα ρωσικής ενέργειας.

Σε σχόλιά του σε πρακτορείο ειδήσεων, ο ίδιος υπενθύμισε τα λόγια του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν το Φεβρουάριο, με τα οποία είχε δηλώσει ότι ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream θα μπορούσε να ανανεωθεί αν η Βουλγαρία έδινε στέρεες εγγυήσεις ότι το έργο θα υλοποιηθεί.

«Όλοι  θεωρητικά είναι έτοιμοι να ανανεώσουν τις δραστηριότητες για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream. Όμως η Ρωσία αναζητά…σαφείς εγγυήσεις ότι τα χρήματα δεν θα πάνε  χαμένα», δηλώνει ο ίδιος.

«Η θέση αυτή είναι πολύ λογική, οικονομικά σκόπιμη και βάσιμη από  πολιτική άποψη», δήλωσε ο  Listov.

Τα σχόλιά του ακολουθούν την δήλωση του Ρώσου εμπορικού ακόλουθου στη Βουλγαρία, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι είναι  πολύ πιθανό το έργο αυτό  να αναβιώσει.

Η Ρωσία διέκοψε την κατασκευή του αγωγού South Stream τον Δεκέμβριο του 2014 επικαλούμενη  την αντίθεσή της ΕΕ, ενώ κατηγόρησε την τότε βουλγαρική κυβέρνηση , διότι η τελευταία δεν εξέδιδε  οικοδομικές άδειες για την αποκλειστική οικονομική της ζώνη.

Ο Ρώσος πρόεδρος και γενικά το Κρεμλίνο είναι εξοργισμένο με την στάση του Ερντογάν, ο οποίος ευρίσκεται σήμερα στην Σ.Αραβία συμμετέχοντας σε θρησκευτικές τελετές με τους «φίλους» Σαουδάραβες Σεΐχηδες .

Τα παιχνίδια που παίζει με τους Αμερικανούς  έχουν βάλει στο «ράφι της ιστορίας» την προσέγγιση με την Μόσχα και την αντιαμερικανική ρητορική του.

Είναι σίγουρο δεδομένων των ραγδαίων εξελίξεων να έχουμε οριστική και «βίαιη» ρήξη των σχέσεων Άγκυρας και Μόσχας και την πρόκληση ακόμη και σύγκρουσης στο συριακό έδαφος στο οποίο διακυβεύονται πολλά και «δύσκολα» ζητήματα που άπτονται της κυριαρχίας  του Άσαντ .

Όλα αυτά θα επηρεάσουν τα μέγιστα και την κατασκευή του αγωγού Turk Stream, τον οποίο πολεμούν οι Αμερικανοί πάση θυσία.

Το όλο σκηνικό με την κατάσταση στα Βαλκάνια , την παρουσία ενός φιλορώσου Βούλγαρου προέδρου όπως είναι ο Ράντεφ, σε συνδυασμό με την οικονομική υποβάθμιση της χερσονήσου από την ΕΕ, θα γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της Ρωσίας.

Όλες οι χώρες των οποίων οι λαοί διάκεινται φιλικά στην Μόσχα για ιστορικούς, θρησκευτικούς και πολιτικούς λόγους θα αποχωρήσουν από ΕΕ και ΝΑΤΟ μετά από μαζικές εξεγέρσεις και τότε η δύση θα χάσει τα πάντα στην περιοχή , ενώ οι Γερμανοί θα «οχυρωθούν» σε μια ένωση με λίγες χώρες της βόρειας Ευρώπης .

Το έργο του αγωγού είναι τρομερά σημαντικό και για την Ελλάδα και την οικονομία της διότι  εφόσον δεήσουμε και συμμετέχουμε μόνο να κερδίσουμε έχουμε και τίποτα να χάσουμε.

Η στάση του ΔΝΤ , της ΕΕ , του Βερολίνου, το πρόβλημα των τραπεζών στην  Ιταλία , θα ωθήσουν σε τρομερές και κοσμογονικού χαρακτήρα αλλαγές στην περιοχή μας , βάζοντας τους Ρώσους στο παιχνίδι για τα καλά και μόνιμα πλέον .

 • Ελληνας Ορθοδοξος

  10000000000000000000000000000000ς !!!
  Τα εχω παιξει ???
  Οι τουρκοι να δειτε ποσο θα τα παιξουν και πολυ συντομα μαλιστα …………

 • Lalakis – εν εέλδωρ

  Mολις γυρισαμε απο εξετασεις, πηραμε την πρωτη ζωνη (μιση κιτρινη) στο Τζουντο :-))))))

  • Ελληνας Ορθοδοξος

   Αρχηγε μου εσυ !
   Εμεις ειμαστε στην μπλε ( ουδεμια σχεση με την τρισκαταρατη νδ….) !

   • Lalakis – εν εέλδωρ

    με το καλο και την κοκκινη (ουδεμια σχεση με το τρισκαταρατο ΚΚΕ)

    • Ελληνας Ορθοδοξος

     Ο δασκαλος της φαγωθηκε να κατεβει φετος σε αγωνες, εχει την δικη σου τρελλα μου λεει …θα δειξει !

   • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ

    Και εσεις δυο ατομα μιση; η απο μιση;

    • Ελληνας Ορθοδοξος

     χαχαχχαχχαχαχχαχα μακαρι να ξεραμε και οι δυο μας τι μας γινεται Κωτσαρη !

     • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ

      χαχαχα γελαω με τους χαζομπαμπαδες….

   • Orthodox Cross
  • Genesis

   Eγω μια ζωνη εχω για ολα τα παντελονια

  • Orthodox Cross
  • Assurbanibal

   Και σ΄ανώτερα.

   • Lalakis – εν εέλδωρ

    σε μερσω πολλακις.

  • μπραβοοο αντε και εις ανωτερα

   • Lalakis – εν εέλδωρ

    ευχαριστω! δεν θελω πρωταθλητισμο, μακραν, να δουλευει το σωμα και το μυαλο με ενδιαφερει.

 • Orthodox Cross

  Ο κοντός έστειλε ταυτόχρονα ένα αυστηρό μήνυμα στο δίδυμο Kauder-Cheney προτρέποντάς τους να μη τολμήσουν να επιχειρήσουν εχθρικές κινήσεις σε βάρος της Ελλάδος!

  Ο πουτσοκέφαλος και ο κολλητός του το χαβά τους…..

 • starfarmer

  ο συμμαχος του πουτιν ο οποιος του δινει βαση στη μεσογειο, ζηταει απο τους τουρκους να φυγουν απο τη συρια
  και σε απαντηση οι ρωσοι κανουν κοινες περιπολιες με τα τουρκικα,να τον χαιρεται τετοιο συμμαχο

  • Ελληνας Ορθοδοξος

   χαχχαχαχχαχαχχαχαχχαχ δεν βαρεθηκες να λες τα ιδια ρε παιχτη ???
   ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ …………….

   • starfarmer

    σχολιαζω την ειδηση

  • Orthodox Cross

   ΕΚΑΝΑΝ από κοινού περιπολίες μέχρι πρότινος!

 • Assurbanibal

  Τί θα γίνει με εκείνο το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας?

  • Orthodox Cross

   Το Ακουγιού θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

   • Assurbanibal

    Θα γίνει δηλαδή?

    • Orthodox Cross

     Βεβαίως φίλε μου.

     • Assurbanibal

      Ωραία.

     • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

      Οταν θα αρχιση να με παρεις τηλεφωνο και να με φτυσεις.

     • Assurbanibal

      Μπλιάχ σιχαμάρα!

     • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

      Ε ναι γιατι δεν προκειται φιλε μου ουτε στην μια.Ποτε δεν πιστεψα στην λυκοφιλια. Ελεγα οτι ο κοντος δεν προκειται να ξεχαση με τιποτε το αεροσκαφος τον πιλοτο κλπ., οποτε;

     • Assurbanibal

      Περνάει η ροχάλα μέσα απ΄τη γραμμή του τηλεφώνου βρε Νάκη?

     • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

      Γιατι εμεις ειμασθε γουρουνια βρε φιλε μου;

    • Lalakis – εν εέλδωρ

     ΘΑ λεμε!

  • Lalakis – εν εέλδωρ

   «θα» ειναι η λεξη κλειδι (δεν ειναι λεξη αλλα ερημην του λογου λεμε τωρα)

  • Έγινε ηλιακό πάνελ.

  • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

   Του Αη-Μαμα ποσες φορες το εχω πει του Γιωργη και μ’ελεγε θα τους εκπαιδευσουν κλπ.Σιγα να μην τους δινουν σφαιρες για να τους σκοτωσουν.

 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ

  Εχουμε πει εδω και μηνες οτι τα μογγολα θα κανουν τις γνωστες τους κολοτουμπες και θα γυρισουν στα αφεντικα τους, τους σιωνοουσεους. Οι λογοι των Αγιων Του Θεου θα επαληθευθουν, οι Ρως θα τους ισοπεδωσουν.

  • Ελληνας Ορθοδοξος

   ΑΜΗΝ και αργησε !

  • Orthodox Cross

   Οι Ούννοι ήταν πάντα στο πλευρό των ερπετοσιωνιστών.

  • Orthodox Cross

   εφόσον τολμήσουν να κάνουν τη παραμικρή μπαμπεσιά εναντίον της Μονής Εσφιγμένου!

   Οι Ούννοι είναι σκληροτράχηλα τζιχάντια!

  • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

   Αυτο ελεγα και του προβατουλη και δεν με πιστευε.

 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΣ
  • Ελληνας Ορθοδοξος
   • χαχαχαχχααχχαχαχαχαχ

   • Γιώργος fs
    • Ελληνας Ορθοδοξος

     Σε ένα χωριό, υπήρχε ένας γιατρός για τις ανάγκες των κατοίκων.
     Χρειάστηκε να λείψει για ένα χρονικό διάστημα και δεν ήξερε ποιον να αφήσει για αντικαταστάτη. Προσφέρθηκε λοιπόν ο Κωστίκας και πήρε την θέση του γιατρού.
     Πέρασε ο καιρός, ο γιατρός επέστρεψε στο χωριό και ρωτάει τον Κωστίκα να του πει τι έκανε τον καιρό που έλειπε.
     Αρχίζει ο Κωστίκας και του λέει:
     Κωστίκας: Ήρθε ένας παππούς και είχε φοβερό πονοκέφαλο.
     Γιατρός: Και `συ τι του έδωσες;
     Κωστίκας: Ασπιρίνη..
     Γιατρός: Α εσύ είσαι καλός θα σε προσλάβω για βοηθό!! Άλλο;
     Κωστίκας: Ήρθε μια γιαγιά με στομαχόπονο.
     Γιατρός: Και `συ τι τις έδωσες;
     Κωστίκας: Depon!
     Γιατρός: Πωπω Κωστίκα είσαι τέλειος!!! Για πες και κανά άλλο.
     Κωστίκας: Ήρθε μια κοπελιά 24 χρονών και μου είπε ότι από τον πόθο της δεν με βλέπει…
     Γιατρός: Και `συ τι τις έδωσες;
     Κωστίκας: Κολλύριο..!

    • ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ
   • Γιώργος fs

    Θα πέσω κάτω από τα γέλια!!!

 • Assurbanibal
  • Aναξ

   Kολυβα.

  • Γιώργος fs

   Θα έχουν δουλειά…οι 72 παρθένες!!

 • Orthodox Cross

  Είχαμε τον Βαυαρό νεοναζί Φολκ Κάουντερ και μας προέκυψε ο πουτσοκέφαλος.

  Βρε πως μπλέξαμε!

  https://uploads.disquscdn.com/images/fa4f1641262560bd26c6de76935cc130ff0fc234e1b54f746dbe24cdff978214.jpg

  https://uploads.disquscdn.com/images/6139f364cc7490e372327211200e87c9ef2f3f67a7bce635f9df0358bbfb3b6f.jpg

  • Θαλασσόλυκος

   HHHHHHH πιπέρι.

 • Ξαναπάντηση σε όποιον νομίζει ότι θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά στον Γ’ ΠΠ.

  1) Χρειάζεται πυρηνικά (πληθυντικός) για να σκοτώσεις
  700 ΜΑΖΕΜΕΝΑ εκατομμύρια γύρω από την Πόλη ?

  Γιατί ΕΚΕΙ θα είναι όλοι αυτοι. Όχι σκόρπιοι σε 50 χώρες σε όλον τον πλανήτη.
  ΕΚΕΙ στα στενά και στην Πόλη θα γίνει η σφαγή.

  Ένας TOPOL-M φτάνει να κάνει κόσκινο μισή και βάλε Ευρώπη ,
  και η ραδιενέργεια που θα βγει από αυτόν φτάνει να ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα
  για να σακατέψει και ΑΜΑΧΟΥΣ σε μακρινές χώρες από το μέρος της μάχης.

  Δεν είμαστε σε εποχή Χιροσίμας. Τα σημερινά πυρηνικά έχουν ισχύ που μετριούνται σε εκατοντάδες βόμβες τύπου Χιροσίμας.

  ΜΙΑ κεφαλή το Topol-M είναι περίπου 800 Kt.

  Το Little Boy ήταν 15 Κt και σκότωσε 150.000 για την πλάκα και
  αρκετούς πιο μετά…λόγω ραδιενέργειας.

  Ο Τοpol-M έχει 6 κεφαλές.
  Ο YARS-24 έχει 4-6 κεφαλές
  Ο R-36 έχει 10 κεφαλές.
  O UR-100N έχει 6 κεφαλές.
  Ο Bulava έχει 6 κεφαλές.

  Όλοι αυτοί , δεν πέφτουν στο ίδιο σημείο.
  Ανοίγουν στην στρατόσφαιρα και πέφτουν σε διασπορά σε μεγάλη
  (δεκάδες χλμ ) απόσταση η μία κεφαλή από την άλλη.

  Κάνε τὠρα τους υπολογισμούς λοιπόν.
  ————————————————————————————
  Λες για την προφητεία του Βατοπαιδινού που λέει για τις 3 μέρες ,
  την οποία υποστηρίζω

  Ερώτηση:
  3 ΜΕΡΕΣ ΘΕΛΕΙ , ένας τέτοιος ICBM να καθαρίσει τα
  700 ΜΑΖΕΜΕΝΑ εκατομμύρια ?

  10 λεπτά φτάνουν και περισσεύουν , όπως εξήγησα ΠΩΣ λειτουργεί
  ένας μόνο ICBM.
  —————————————————————————————-

  Πάμε τώρα στο »μεταφυσικό» που πολλοί χλευάζουν ,αλλα εμένα στα….μου.
  Εγώ θα πω αυτό που είναι να πω.

  Τον ΒΕΛΙΑΛ και τον ΒΑΑΛ τους ρώτησαν οι Ουσάδες και οι Ρώσοι αν θα
  ρίξουν πυρηνικά ?

  Γιατί όταν έπεσε η πρώτη στην Χιροσίμα , άλλαξαν γνώμη για την τεχνολογία που έδωσαν….
  —————————————————————————————
  Ας ξαναεπιστρέψουμε στην »πραγματικότητα» πάλι για να μην ξινίσει το γλυκό.

  Η δύναμη που έχουν τα συμβατικά όπλα μια χαρά εξολοθρεύουν και ακόμα περισσότερο κόσμο , χάρην στην »τεχνολογία» που αναπτύχθηκε.

  Iskander-M , FOAB , Kh-55 , Club-K , Raduga Moskit και άλλα
  »παιχνιδάκια» της Ρωσίας , είναι υπέραρκετα να κάνουν κόσκινο
  πολλούς μάγκες.

  Αλλά είπαμε. Δεν είναι μόνο η Ρωσία που θα βαράει.
  ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ θα γίνει αυτή η συγκεκριμένη σφαγή.
  Βάλε και τα άλλα παιχνίδια της Ούσας , Γαλλίας , Ούνων ,
  Κινέζων κ.α.
  ====================================
  Για να ξαναεπιστρέψω πάλι στα πυρηνικά , υπάρχει ακόμα ένα ατού
  στην τσέπη της Ρωσίας που ΔΕΝ έχουν οι άλλοι. (ΔΕΝ έχουν οι άλλοι)
  Λέγεται Δορυφόρος Φονιάς που τα αμερικανοειδή , άρχισαν να παραμιλάνε
  όταν πριν λίγο καιρό, η δράση αυτού του συστήματος , άρχισε να τρώει
  σαν τελείες του Pac Man, τους δορυφόρους της Ούσας.

  Τι λέει μια άλλη προφητεία ?
  » Η Ρωσία θα τους κάψει από το διάστημα »…….
  Κάπως έτσι δεν έλεγε ?

  Ένα ωραίοτατο χαρακτηριστικό αυτού του δορυφόρου , είναι η κατάρριψη
  ICBM με βολή πλάσματος, οποιουδήποτε επίδοξου »βαλιστή» ,
  πριν αυτός εκτοξευθεί από το σιλό του.

  Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του επίσης είναι…ότι ΔΕΝ χρειαζεται να παραμένει
  σε τροχιά για ξαναέρθει στην θέση του.
  Μπορεί και μένει όσο θέλει εκεί που θέλει.

  ===================================
  Όλα αυτά , ξάδερφε….ανήκουν στα συμβατικά όπλα του 1ου ημιχρόνου.

  Στο 2ο ημίχρονο , θα έχει »άλλα» όπλα.

  Εκεί όμως , θα χρειαστεί να αλλάξουμε τελείως το ύφος της συζήτησης.

  ====================================
  Γι αυτό…αφήστε τα παιχνίδια φαντασίας όπως τα
  Fail-22 Craptor και Fail-35 Slowpoke , και τα Απάτη-117 για
  κάνα άλλο παραμύθι.

  Στον Γ’ΠΠ αυτά είναι γεμιστά μπισκοτάκια Παπαδοπούλου (του τεμέτερον)
  για τα Sukhoi , MiG κ.α. που θα έχουν άλλου είδους υποστήριξη.
  =============================================

  Καλύτερα να μας ενδιαφέρει ο 4ος ΠΠ ,που θα γίνει με σπαθιά και κοντάρια…

  Ρώτα τον Άγιο Ανδρέα δια τον Χριστό σαλό , για παραπάνω πληροφορίες.

 • Σκορδοπροβατινολυκούλης

  Η Συριά είναι το τραπέζι του πινγκ πονγκ, Ρωσία και ΗΠΑ είναι οι ρακέτες και η Τουρκία το μπαλάκι….. ως γνωστόν τα μπαλάκια του πινγκ πονγκ σπάνε εξαιρετικά εύκολα

  • Spyros Spyropoulos

   Ναι, Δοξα τω Θεω!!!

  • Στην συγκεκριμένη περίπτωση……..ο νομός μογγολίας μοιάζει πιο πολύ με αυγό…

 • Καλά…….σε άλλα sites έλεγαν (οι ευγενείς ασχολιαστές) ότι »Τα βρήκαν»…..

  Μήπως ενοούσαν »Μπαστούνια» ?

 • Θαλασσόλυκος

  Η ενέργεια αυτή σηματοδοτεί το τέλος των Ρωσωτουρκικών σχέσεων για κανά δυο ημέρες. Μετά θα ανακάμψουν.

  • Lalakis – εν εέλδωρ

   και μετα θα ξανακαμψουν… καπου ομως σπαει ο κυκλος.

   • Θαλασσόλυκος

    Αυτό περιμένουμε εναγωνίως Λαλάκη, αλλά αργεί ακόμη.

 • Σκορδοπροβατινολυκούλης

  Μόλις λυθεί (που είναι στο 99,9% τελειωμένο) το θέμα των Κούρδων και ειδικότερα της αυτονομία εντός Συριακής Δημοκρατίας και όχι ανεξάρτητου κράτους με κοινή αποδοχή αυτής της θέσης από ΗΠΑ-Ρωσία η Τουρκία θα αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα και των δύο (ΗΠΑ-Ρωσία). Η καημένοι Τουρκοι που μπηκαν να εμποδίσουν τους Κουρδους μόλις είδαν οτι το ΙΣΙΣ ξεψυχά ανίκανο να κάνει τη δουλειά θα τρέχουν να σωθούν … Δεν θα περιμένουμε πολυ …. τα γεγονοτα προτρέχουν
  Αν όμως παραλληλα τους επιτρέψει ο Αμερικάνος να προχωρήσουν προς Ράκκα παραγκωνίζοντας τους Κουρδους (δύσκολο μεν αλλά συζητάτε εκτενως δε) τότε η σύγκρουση Ρωσίας-ΗΠΑ δύσκολα θα αποφευχθει… η αυτονομία των Κουρδων σε κάθε περίπτωση είναι δεδομενη (πικρα ο Σουλτανος)

  • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

   Κοιτα και τα δυο δεν γινονται η θα γινη το Κουρδικο με αυτη την συνθεση και χι αλλο κρατος μεσα στην Συρια η θα σκοτωθουν στην Ρακα οι Ρωσσοι με τους Αμερικανους αν πανε να βοηθησουν τα μεμετια και να παρουν κομματι απο Συρια. Κατι τετοιο ουτε στον υπνο τους δεν θα το δουν οι ουσαιοι.

   • Σκορδοπροβατινολυκούλης

    Το σενάριο του αυτονομου κρατους δεν το θελουν ουτε οι ιδιοι οι Κουρδοι του PYD,
    Ο αμερικανος το θέλει αλλα οι Κουρδοι ξέρουν οτι ενα τετοιο κρατος τωρα θα αποτελεσει στοχο οποτε δεν πιστευω να πεσουν στη παγιδα κια μαλλον θα το πανε οπως στο Ιρακ και θα μεταφερουν την πληρη αυτονομία (νεο κρατος) στο μελλον
    Το θεμα των Ρωσων απο την άλλη μερια είναι οτι ανεξαρτητο κρατος Κουρδων στα εδαφη της Συριας δεν το θελει το Ιραν με τιποτε και το Ιραν αποτελει καλο συμμαχο της Ρωσίας
    Αυτο φανηκε ξεκαθαρα τις τελευταιες μερες στη συνοδο των κουρδων στη Μοσχα (πηγαν ολοι εκτος απο Ιρακινο-κουρδικο μπλοκ των φιλοτουρκων)
    Κατα περιέργο τρόπο πάντως μπορει το σεναριο των Τουρκων στη Ρακκα να γινει πραγματικότητα
    Και αυτο ως μια παραχωρηση των Αμερικανων προς τον Τουρκο επιτρεποντας του να δημιουργήσει μια σφηνα αναμεσα στα Κουρδικα εδαφη σαν ανταλαγμα για την ουσιαστικη επιστροφη του Τουρκου στο Αμερικανικο μπλοκ. Αυτο το σημειο είναι ακόμη εξαιρετικα ρευστο… Παντως αν η Συρια μπλοκαρει τη δίοδο προς Νοτο ο Τουρκος τον πινει γιατι θα μπορει μονο να οπισθοχωρησει εδαφικα και οχι να παει εμπρος

    • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

     Κατα περιέργο τρόπο πάντως μπορει το σεναριο των Τουρκων στη Ρακκα να γινει πραγματικότητα Εδω εγκειται η διαφωνια μαςδεν προκειται να αφηση ο κοντος να γινη κατι τετοιο καταλαβες; Αυτο σε λεω οτι Ρακα δεν……

     • Σκορδοπροβατινολυκούλης

      και εγω αυτο πιστευω

     • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

      Οποτε συμφωνουμε.οκ.

     • Σκορδοπροβατινολυκούλης

      αν όμως ο αμερικανος το θέλει αδελφε θα γινει πολυ μεγαλη σφαγη που δεν θα μεινει μονο εκει κάτω ….. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ (κατα τας γραφας)

     • ΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

      Οπολεμος εχει πιαστει απο κατω δεν περιμενουμε κατι αλλο. Ολα εχουν παρει τον δρομο τους πως ειπε ο Αγιος Παϊσιος ; Το κουρδικο εχει δρομολογηθει .Οσο για τις γραφες δεν τις διαβασες καλα . Λεει ο Αγιος Κοσμας αν πιαστει απο κατω μικρη ζημια θα εχετε ,αν πιαστει απο πανω θα καταστραφειτε.Οσο για την σφαγη εφ’οσον ανεφερθης στις γραφες πρεπει να διαβασες οτι θα ειναι μεγαλη.

 • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

  μην τρελενεστε ρε τουρκαλακια! αυτα εχουν οι θρονοι !! ασταθειες , αναρχιες και ταλαντευσεις ασυναρτητες ! μπειτε στο μπολ του μιξερ και καλο χτυπημα-ζυμωμα!!χαχαχαχα

  • ασβκικλουοβ

   θα στανιαρουν λες στο μιξερ?

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

    μαλλον μετα το χτυπημα-ζυμωμα θα μπουν και σε φουρνο ψησιματος!!!

    • ασβκικλουοβ

     να του βαλουμε λες σε ταχηζυμωτηριο πρωτα?η σε επαγγελματικη φραπεδιερα?

     • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

      αυτα ειναι δευτερευουσας σημασιας !!! δηλαδη οτι διαλεξει ο τροχος της τυχης(μοιρας)!! χαχαχαχα

     • ασβκικλουοβ

      σωστα μιλας

 • Θαλασσόλυκος

  Δε βλέπω ζωντάνια στα σχόλια σήμερα!

  • ασβκικλουοβ

   κουραση

   • Θαλασσόλυκος

    Έλα ρε ασβοκούλοφ.

    • ασβκικλουοβ

     τι εκανες?

     • Θαλασσόλυκος

      Τι έκανα;

     • ασβκικλουοβ

      ετσι το λεμε στην παρεα,τι εκανες?

     • Θαλασσόλυκος

      Όλα καλά Τζακ.

     • ασβκικλουοβ

      τζακουλης

  • Lalakis – εν εέλδωρ

   τρεχουν πολλα, πηγαινε στο λινκ που εβαλα επανω να διαβασεις

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  Το εμμεμετικόν σωθείν αδύνατον …!

  • ασβκικλουοβ

   βαθια μιλας…

 • Monkeydonia

  το πρόβλημα είναι αν χτυπήσει την Τουρκία τι θα γίνει με την Ελλάδα, σε περίπτωση συρράξεις Ρωσίας – Τουρκίας θα έχουμε εκατομμύρια Τούρκους στην Ελλάδα οι οποίοι δεν θα φύγουν ποτέ και ταυτοχρόνως θα διαλυθεί έτσι η χώρα μιας και είναι στα πρόθυρα διάλυσης έτσι κ αλλιως

  • Θαλασσόλυκος

   Εκεί θα πέσει θέρισμα στο Αιγαίο.

   • Σκορδοπροβατινολυκούλης

    να ριξουμε μεγαλους λευκους με gps …και τους βγαζουμε μετα τον πολεμο καλοταισμένους

    • Θαλασσόλυκος

     Επειδή ομως δεν είμεθα φονιάδες, αλλά Χριστιανοί, θα μας απαλλάξει ο Θεός από τέτοια διλήμματα.

     • Σκορδοπροβατινολυκούλης

      Ο Λευκός καρχαριας δεν φονευει …ειναι κάτι σαν τα κουνουπια που σε τσιμπανε για το ψωμί τους

     • Θαλασσόλυκος

      Έτσι δώσε!

    • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

     Μπορούμε να απλώσουμε & γουρουνοκεφαλές κατά μήκος των νησιών μας…!

     • Θαλασσόλυκος

      Και να το κάνεις, άσκοπο θα πάει. Δεν είναι μουσουλμάνοι φανατικοί οι Τούρκοι των παραλίων.

     • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

      Ξύλινους επιπλέοντες σταυρούς όμως ?

     • Θαλασσόλυκος

      Ουδέν!

     • Σκορδοπροβατινολυκούλης

      απο τη πεινα θα αλλαξοπιστήσουν τα μεμετια και τις βλεπω στο φουρνο με μηλο στο στομα

    • Monkeydonia

     τα μεμέτια τρώνε πολύ σκόρδο οι λευκή θα τους αποφεύγουν

   • Monkeydonia

    δεν ήμαστε τούρκοι αρα δεν θα το κάνουμε αυτό η μόνη λύση είναι να έχουμε ταυτόχρονα συρραξη μαζί τους ώστε να μην επιτρέπονται οι πρόσφυγες τουρκοι να περνούν τα σύνορα

    • Θαλασσόλυκος

     Ή να βγάλεις ένα διάγγελμα ότι θα εκτελείται όποιος διαβαίνει στο Αιγαίο.

     • Monkeydonia

      δεν γίνονται αυτά σε μια ευρωπαϊκή χώρα, ξέχασε το

     • Θαλασσόλυκος

      Κάτσε να έχεις ΄4 εκατομμύρια μόνο μετανάστες από τη Σμύρνη στην Κω και στη Χίο. Γουστάρεις;

     • Monkeydonia

      όχι βέβαια, αλά και να τους σκοτώσεις δεν γίνεται

     • Θαλασσόλυκος

      Συμφωνώ. Αλλά εδώ δε θα έρθουν. Αν έρθουν… τότε θα πρέπει να γίνει αυτό δυστυχώς. Στο κάτω-κάτω να πάνε να μαμηθούν. Μας έσφαζαν

     • Monkeydonia

      δεν αντιλέγω αλλά είμαι και ρεαλιστής και οι πραγματικότητα είναι οτι το μεγαλύτερο μέρος Τούρκων προσφύγων θα το απορροφήσει η Ελλάδα, η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να ήμαστε ταυτόχρονα σε πόλεμο

 • Εὐάγγελος Χ.Ο.

  Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ,
  μνείαν πάντων τῶν ἀπ’ αἰῶνος κοιμηθέντων εὐσεβῶς,
  ἐπ’ ἐλπίδι ἀναστάσεως ζωῆς αἰωνίου,
  οἱ θειότατοι Πατέρες ἐθέσπισαν.

  …Ἀμνημόνησον πταισμάτων νεκροῖς, Λόγε,
  Τὰ χρηστὰ νεκρὰ σπλάγχνα σου μὴ δεικνύων…

  Αὐτὸς μόνος ὑπάρχεις ἀθάνατος,
  ὁ ποιήσας καὶ πλάσας τὸν ἄνθρωπον·
  οἱ βροτοὶ οὖν ἐκ γῆς διεπλάσθημεν,
  καὶ εἰς γῆν τὴν αὐτὴν πορευσόμεθα,
  καθὼς ἐκέλευσας ὁ πλάσας με, καὶ εἰπών μοι·
  Ὅτι γῆ εἶ, καὶ εἰς γῆν ἀπελεύσῃ,
  ὅπου πάντες βροτοὶ πορευσόμεθα,
  ἐπιτάφιον θρῆνον ποιοῦντες ᾠδὴν τό, Ἀλληλούϊα.

  Τὰς τῶν προαναπαυσαμένων ψυχὰς κατάταξον,
  Δέσποτα Χριστέ, ἐν ταῖς τῶν Δικαίων σου σκηναῖς,
  καὶ ἐλέησον ἡμᾶς, ὡς μόνος ἀθάνατος. Ἀμήν.

  †…«Ἡ Ῥωμανία Νικᾶ»…†
  Ἡ ἀντίστοφη μέτρηση…συνεχίζεται…
  ,,,ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΕΞΕΙΣ ΕΠΤΑΛΟΦΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,,,

 • ασβκικλουοβ

  βαρατε εχουμε αντοχη στο ξυλο

 • Lalakis – εν εέλδωρ

  Ασχετο και αλλότριο αλλα οποιος ενδιαφερεται για το μελλον της χωρας ας δει αυτην την παρουσιαση
  http://www.ello.gr/%CF%84%CE%BF-%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%89%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF/

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

   φιλε αυτο(μεταλλικη συμπεριφορα υδρογονου υπο προυποθεσεις) ειναι γνωστο εδω και πολλα χρονια !! απλα υπηρχαν πολλοι ψευτοειδημονες που λεγαν ασυναρτησιες για να το αποκρυψουν!!βεβαια μπραβο που ενημερωνεις το παρον κοινο!!

   • Lalakis – εν εέλδωρ

    ακριβως.

  • Σκορδοπροβατινολυκούλης

   Το μεταλλικό υδρογονο συζητατε παρα πολυ τελευταια μετα και το πειραμα που μαλλον οριστικοποιησε τη δημιουργια του σε συνθηκες περιβαλλοντος

   • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

    και ειναι πολλα ακομη και οχι μονο με το υδρογονο!!! αλλα φιλε το θεμα ειναι οτι αν δεν ερθει αθρονια η γνωση θα ειναι προνομιο λιγων και οχι δικαιωμα του καθε ανθρωπου!!!

   • Lalakis – εν εέλδωρ

    αυτο το πειραμα που αναφερεις εγινε μονο στην Ελλαδα, τωρα! χιχιχιχιχιχιχι

    • Σκορδοπροβατινολυκούλης
     • Lalakis – εν εέλδωρ

      αυτοι ακομη το ψαχνουν στο Χαρβαρντ
      εδω εχουμε την αποδειξη οτι υπαρχει και το πειραμα μπορει να επαναληφθει απο οποιονδηποτε http://www.hellagen.gr/2017/02/blog-post_17.html

     • Σκορδοπροβατινολυκούλης

      Ευχαριστω για τη σελιδα …δεν το ειχα υποψην μου .. θα μου επιτρεψεις να το διαβασω με την ησυχία μου και να επανελθω αυριο

     • Θαλασσόλυκος

      Όχι Σκορδούλη ΤΩΡΑ θα τη διαβάσεις.

     • Σκορδοπροβατινολυκούλης

      Σιγα μην ασχοληθω με επιστημονικο πειραμα στις 9:33 το βραδυ παρασκευης …. προτιμω να παω για τσιπουροανάλυσεις

     • Θαλασσόλυκος

      Κάτσε ρε συ. Θα μπει κανένα πιο πιασάρικο θέμα.

     • Σκορδοπροβατινολυκούλης

      Περιμενω τον κολλητο να περασει … Παρασκευη = ημερα τσιπουροκατάνυξης, διαλογισμού και ανάτασης πνευματος

     • Θαλασσόλυκος

      Ανάτασης οινο πνεύματος θες να πεις.

     • Σκορδοπροβατινολυκούλης

      Ετσι σωστα …… τσιπουρο πνευματος ακομη πιο ορθα

     • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

      ετσι !! ολα θελουν μετρο!!!

     • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

      μιας και εισαι μηχανικαριος σε προιδεασα(πειραματα ηχητικων αιωρησεων) για το μελλον της μηχανικης απο εφαρμογες μεταλευτικης -μεταλλουργιας μεχρι …..

    • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

     σκεψου να καναμε και πειραματα ηχητικων αιωρησεων!!!

    • Θαλασσόλυκος

     ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΣΕ ΥΓΡΗ ΜΟΡΦΗ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.

  • Aναξ

   Εδω τα αποσπάσματα ηλεκτροφασματικής θεωρίας ενόψει δημοσίευσης του Πετρου
   http://www.hellagen.gr/2017/02/blog-post_17.html

   ————————————————

  • Monkeydonia

   δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που ανακαλύπτει βιώσιμη εναλλάκτη λύση για το πετρέλαιο η ενέργεια, εσύ πραγματικά πιστεύεις οτι θα αφήνανε κάτι τέτοιο να προχωρήσει και μάλιστα σε μια αδύναμη χώρα όπως είναι η Ελλάδα;

   • Lalakis – εν εέλδωρ

    θα δειξει το μελλον που προμηνύεται φαιδροτατο διεθνως οπως παρακολουθεις.

    • Monkeydonia

     θα μας διαλύσουν μια ώρα νωρίτερα, Ρωσία – ΗΠΑ – Ισραήλ – Ευρώπη όλοι αυτοί βγάζουν δις από την ενέργεια και θα μας αφήσουν να τους φτωχύνουμε

     • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

      μα ολα αυτα δεν θα ειναι διαθεσιμα σε εποχες θρονων !!! γενικα η υπεραφθονια αγαθων ειναι ταυτοσιμη της απελευθερωσεως του ανθρωπου οπου αλλαζουν τα κινητρα ανταγωνισμου (υστεροφημια=τιμη-δοξα)!!

     • Monkeydonia

      θα μπορούσαμε να το κάνουμε αν ειχαμε δικά μας όπλα, τεχνολογία και Έλληνες πολιτικούς δυστυχώς δεν έχουμε τιποτε από τα δυο

     • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

      να κανουμε δηλαδη τι ? εδω και το πετρελαιο αντι να ειναι δημοσιο αγαθο το θεωρουνε ταυτοσιμο του κερδους!!! και υστερα τι και αν εχουμε πετρελαια , τι αξια εχει αν οι πολιτες τα χρυσοπληρωνουμε?

     • Monkeydonia

      για μένα το βασικότερο από όλα είναι πρώτα να διώξουμε όλους όσοι είναι και ηταν στα πολιτικά δρώμενα της χώρας από την Χούντα μέχρι σήμερα, ένα ξεκαθάρισμα δηλαδή μια νέα αρχή

     • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

      με το να διωξεις καποιον απο τον θρονο και να βαλεις αλλον μην φρονεις πως θα αλλαξει κατι ουσιαστικα! ανα 4 χρονια εναλλασονται και τι αλλαξε(ανεστραφει)? τιποτα , καθοτι η πτωση ειναι συνεχης και χρονικα ακμαζουσα!!!

     • Monkeydonia

      θα στο πω ποιο καθαρά, θα πρέπει να διώξουμε όλους τους μασόνους και Εβραίους αλλιως όπως τα λες δεν θα αλλάξει τίποτα

     • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

      εγω θα στο πω πιο καθαρα! πρεπει να καταργησουμε τους θρονους , πρεπει να παψουμε δηλαδη να ασχολουμαστε με το ποιος βρισκεται στο θρονο(δηλαδη να κοιταμε το δενδρο αντι του δασους) οταν το προβλημα ειναι η υπαρξη του θρονου!και να φερουμε αθρονια(δημοκρατια)!!!οκ???

     • Lalakis – εν εέλδωρ

      μα πτωχευμενοι ειναι ηδη! δεν υπαρχει σταγονα (οπως ειχε πει ο Παγκαλος)

     • Monkeydonia

      εννοώ θα μας κάνουν ακρωτηριασμούς για χάρη άλλων, αλβανών, σκοπιανών, βουλγάρων, τούρκων you name it

     • Lalakis – εν εέλδωρ

      never underestimate the power of the all mighty, που ειναι δικος μας.

     • Monkeydonia

      ο Θεός είναι για όλους δεν είναι αποκλειστικά δικός μας

     • Lalakis – εν εέλδωρ

      καλα.

     • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παραγοντας Χ

      ολωνων ειναι επειδη ειναι μεσα μας !! απλα εμεις οι ελληνες ειμαστε πιο ικανοι στην διερευνηση! ειμαστε πιο παθιασμενοι για γνωση και αρετη οχι μονο λογω γονιδιων αλλα κουλτουρας -γλωσσας κλπ!!γιαυτο μας θεωρουν ατιθασους οι θρονιοι!!

 • HardHawk

  Γιατι νομιζεις οτι συμβαινη πρωτα ειναι εκπληξη, δηλαδη Ο τραμπ θελει φυσικες σχεσεις με την Ρωσσια μιας και ξερει οτι πολεμο μαζυ της, δεν μπορουν να κανουν και να νικησουν. Αντιθετως οπως τα βλεπουν οι αμερικανοι και ο διοικητης του ΝΑΤΟ οπως και ο στρατηγος των σκανδιναβικων δυναμεων, εχουν μια δυο ωρες και μετα πανωλεθρια αν κανει κατα κατω η Ρωσσια και αυτο συμπεριλαμβανη σχεδον ολη την ευρωπη μιας και δεν βλεπω ουρες απο τους πολιτες τους που εμαθαν τοσο καλα μαθηματακι τους που οτι να τους κανεις θα βγουν μερικοι απλυτοι να φωναξουν θα τους βαλουν καμποσα προστηματα και φορους και τελειωσε η επανασταση τους και παν σπιτι τους με δωρεαν καρκινο απο τα χημικα, η χειροτερα.

  Αυτοι οι ξερομαγκες ειναι που εχουν για στρατο οι δυτικοι εξου και ο λογος που εφεραν το ισισ στην ευρωπη με κυριες βασεις στα βαλκανια και τουρκια ακι Ελλαδα. Αυτη ειναι μερος της προαγματηκοτητας που ξερουν οι παιχτες του παιγνηδιου και αυτοι επισης δυτικοι βαση των διαταγων τους που πρεπει να ακολουθησουν. οπως και ο αντιποδας τους που ειναι οι χωρες που ειπαν τους δυτικους μολων λαβε.

  Οτι θα γινη πολεμος δεν υπαρχη ΑΝ στην μεση απλως κανεις δεν ξερει να πει ηλερομηνια μιας και μπορει να αρχηση σε ενα απο τα εκατονδαδες Hot Spots ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΜΗΟΥΡΓΗΣΗ, ακριβως για αυτο τον λογο. Για αυτους εσυ εισαι ητε ασσετ η ζημια αλλα ποτε ανθρωπος just a means to meet an end.

  Και εσεις περημενεται απο αυτους τους ανθρωπους τη θα κανουν σαμπως θα ρθουν να σας σωσουν. Αν δεν κανω λαθος η Ελλαδα ειναι η μονη χωρα που δεν εχει φιλους και συμμαχους μιας και σκλαβοι, κανουν οτι τους πουν και δεν ειναι λαοι εμπιστοσυνης. Ετσι ακριβως σας βλεπουν λιγο χειροτερους απο τους τουρκους στο να κρατατε το λογο σας η να εχεται λογο, μιας και σας λιεπη κατι σημαντικο και αυτο ειναι η ραχοκοκαλια που μονο Ελληνες εχουν. Εσεις γενικα μιλωντας, μιας και δεν ειναι εσενα που σκεφτωμαι και λεω τη ειδα απο κατηκους Ελλαδας με ελληνικα διαβατηρια που ισχυριζωνται ειναι ελληνες κανενα δεν ειδα να το κανει πραξη η να μην μισα ολους τους αλλους ελληνες πλην αυτους που γλυφει.

  Διορθωσε με αν εχω λαθος και πες μου σε τη.

 • Anna cy

  Τις τελευταίες ώρες η Άγκυρα ασκεί έντονη κριτική στη Μόσχα με αφορμή τις νέες εξελίξεις στη Συρία.Η Τουρκική πλευρά εκφράζει προβληματισμό για τις επιχειρήσεις του Ρωσικού στρατού στο Χαλέπι και σε άλλες περιοχές στη Συρία.Η Τουρκία θεωρεί ότι η Ρωσία ενθάρρυνε την «τρομοκρατική » κυβέρνηση του Άσαντ.Δημοσιεύθηκε στον Τουρκικό τύπο ότι » οι σφαγές της Ρωσίας συνεχίζονται «.Ισχυρίζονται ότι η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας εξαπέλυσε επίθεση κατά αμάχων στο κέντρο του Χαλεπιού.Οι Τουρκικές επιχειρήσεις στο βόρειο κομμάτι της Συρίας συνεχίζονται δίχως την παρενόχληση των Ρωσικών όπλων που έχουν εγκατασταθεί εκεί.Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι μια σειρά σημαντικών προβλημάτων παραμένουν στο επίκεντρο των Ρωσοτουρκικών σχέσεων .Η Ρωσία αποφασίζει να ενισχύσει την στρατιωτική παρουσία της στην Συρία .Σε λίγες μέρες φτάνει στη Συρία Ρωσικό αεροπλανοφόρο.

 • Σκορδοπροβατινολυκούλης

  Απελπισμενοι τζιχαντιστες
  ISIS started to pump water from Assad lake to fload villages in Deir Hafer plain and stop government advances there

 • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

  Δηλαδή αν κατάλαβα καλά διαβάζοντας το άρθρο, όλος ο κόσμος αυτή τη στιγμή έχει επιδοθεί σ’ έναν αγώνα για το ποιος θα «ευχαριστήσει» πιο πολύ τον σουλτάνο.

  • Θαλασσόλυκος

   Εννοείται αυτό. Όλοι από πίσω του τρέχουν. Με τόσα που έχει κάνει έπρεπε να είναι όχι νεκρός, αλλά εξαϋλωμένος.

   • Θαλασσόλυκος

    *εξαϋλωμένος

   • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

    Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβωθήκαμε από αυτά που μας σερβίρουν αδελφέ.

 • Lalakis – εν εέλδωρ