Ποτάμι για Φαρμακονήσι: Η Τουρκία επιδιώκει την «πρόκληση ατυχημάτων»

Δημοσίευση: 17 Φεβρουαρίου 2017, 6:13 μμ

«Σε ιδιαίτερα επικίνδυνες εξελίσσονται οι πρωτοβουλίες που παίρνει η ​​Τουρκία στον χώρο του ​​Αιγαίου. Κατά το σημερινό περιστατικό με την έκδοση τουρκικής ​NAVTEX​ και την πραγματοποίηση βολών μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα παραβιάστηκαν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ​​προκλήθηκε κίνδυνος για την ναυσιπλοΐα στο ​​Αιγαίο» επεσήμανε σε ανακοίνωση του ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ποταμιού.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ότι η ​Ελλάδα​, και ιδιαίτερα το ​Πολεμικό ​Ναυτικό​ της​ έδειξαν σύνεση και αυτοσυγκράτηση, όπως έχει διαπιστωθεί πρόσφατα​ και από τον χώρο της ​​Ατλαντικής Συμμαχίας.

«Καλούμε την ​Τουρκία​ να αναλογισθεί το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνει με τις παράνομες κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και να μην επιδιώκει την πρόκληση «​ατυχημάτων​», κατά την προσφιλή έκφραση ανώτατου αξιωματούχου της, με απώτερο σκοπό να τα εκμεταλλευθεί επιρρίπτοντας τις ευθύνες σε άλλους» καταλήγει η ανακοίνωση.

  • Θεσσαλονικιός

    Πηγαίνετε εκεί με τον Αρχηγό σας, από την μπόχα του «ρυακιού» μέχρι και οι άπλυτοι Τουρκαλάδες θα λακίσουν …
    (Και να μην ξεχάσει ο Σταύρακας να κάνει κανένα ρεπορτάζ μαϊμού από την ..απόβασή του στο Φαρμακονήσι !!!)