Εντυπωσιακές εικόνες από την έναρξη του καρναβαλιού στο Ναύπλιο

Δημοσίευση: 5 Φεβρουαρίου 2017, 9:25 μμ

Το Ναύπλιο έχοντας ξεχωριστό «χαρακτήρα» ως πόλη και θέλοντας να δώσει το δικό του «άρωμα» στις Απόκριες, άνοιξε την αυλαία στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπλιέων, με το Helix Action Theatre, αυτή την Κυριακή.

Με φόντο τους δρόμους της πόλης, ως αναγεννησιακό σκηνικό, έγινε η παρέλαση των Αρλεκίνων και των βενετσιάνικων ηρώων οι οποίοι μαζί με τους τυμπανιστές της φιλαρμονικής του Δήμου έδωσαν στην πόλη του Ναυπλίου και τους επισκέπτες της, το κλίμα και τους ρυθμούς της γιορτής της Αποκριάς.

Ο Δήμος Ναυπλιέων κάθε χρόνο ενισχύει και εμπλουτίζει τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις έχοντας στόχο την διασκέδαση των δημοτών του και των επισκεπτών του και προβάλλοντας συγχρόνως μέσω του ανθρώπινου δυναμικού του την ιδιαίτερη ταυτότητα, την μακραίωνη ιστορία και την πλούσια παράδοση του Ναυπλίου.


Αυτό, θα είναι μόνο η αρχή για το φετινό Αναπλιώτικο καρναβάλι που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, όπου η πανδαισία των κοστουμιών μαζί με την μοναδική εξειδίκευση στην Ελλάδα στις τεχνικές του Θέατρο Δρόμου όπως είναι τα ξυλοπόδαρα, τα ζογκλερικά η μιμική και η Commedia DelI’ Arte, θα αφήσουν σε όλους εικόνες υψηλής αισθητικής και ομορφιάς.