Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ- Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία έμφορτα με πεζοναύτες και περικύκλωσε τα Ίμια - Ετοιμάζονται για απόβαση;

Οι νέο-Οθωμανοί έχουν «ζώσει» από παντού και με πολεμικά πλοία τις βραχονησίδες Ίμια απαγορεύοντας την διέλευση ελληνικού αλλά και ξένου πλοίου σε μια «ιδιότυπη» κατοχή της περιοχής.      

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, οι  Τούρκοι έχουν αποστείλει τις κορβέτες  TCG TURGUTREIST και TCG Bodrum στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, μαζί με τα πλοία της ακτοφυλακής τα οποία είναι εξοπλισμένα με πολυβόλα , για να ελέγξουν στρατιωτικά την περιοχή.

Τα πολεμικά πλοία μεταφέρουν εκτός όλων των άλλων και μονάδα πεζοναυτών που υπάγονται  στην διοίκηση ναυτικού, είναι σε στάση συνεχούς  αναμονής για να παρέμβουν σε οτιδήποτε κρίνουν  ότι αποτελεί πρόβλημα.

Το σχέδιο των Τούρκων με την ονομασία «πρόληψη και έλεγχος των νησιών Καρντάκ», στην περιοχή πλησίον των βραχονησίδων Ίμια  ξεκίνησε πριν από 18 ημέρες, και διακόπηκε μόνο τις τελευταίες 3 ημέρες λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από σήμερα διεξάγονται και πάλι περιπολίες σε 24ωρη βάση από τα  σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής με την παρουσία όμως των μονάδων επιφανείας TCG TURGUTREIST και  TCG Bodrum .

Θέλουν δηλαδή να απαγορεύσουν την οποιαδήποτε κίνηση από ελληνικής πλευράς προς την περιοχή , απαγορεύοντας ακόμα και την διέλευση των Ελλήνων ψαράδων που ψαρεύουν για το μεροκάματο τους.

Πρόκειται για σοβαρότατη εξέλιξη η οποία καταδεικνύει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τα σχέδια της Άγκυρας σε αυτό ειδικά το σημείο του Αιγαίου.

Τα τουρκικά πλοία του λιμενικού «χτενίζουν» ολόκληρη την περιοχή απαγορεύοντας στα ελληνικά πλοία να κινηθούν προς αυτήν , ενώ τα πολεμικά πλοία «παραφυλάνε» να επέμβουν όταν κριθεί ότι υπάρχει εμπλοκή ή «πρόβλημα».

Τα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής από το πρωί σήμερα έχουν ριχθεί και πάλι στο κυνήγι των Ελλήνων ψαράδων που «παραβιάζουν» την θαλάσσια περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών πριν δύο ημέρες μιλώντας για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 , την προσδιόρισε ως  «ειρηνευτική επιχείρηση του τουρκικού στρατού που σκόπευε να βάλει τέλος στην ανθρωπιστική τραγωδία  που προκλήθηκε από την νοοτροπία που πήγαζε στις ψευδαισθήσεις της Ένωσης».

Ενδεχομένως να προετοιμάζουν και νέα «ειρηνευτική επιχείρηση» στα Ίμια για να κερδίσει ο Ερντογάν μια «εύκολη» αναμέτρηση με μια Ελλάδα που είναι «στριμωγμένη από παντού», ειδικά τώρα που αναμένεται να διεξαχθεί το δημοψήφισμα για τις εξουσίες «Σουλτάνου» που θα απολαμβάνει ο ίδιος.

Επίσης η τουρκική αεροπορία συνεχίζει τις προκλητικές υπερπτήσεις της πάνω από ελληνικά νησιά σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού του ελληνικού γενικού επιτελείου, το οποίο όμως «αγρυπνά», και είναι έτοιμο να δράσει αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε πρόκληση .

Σε άρθρο μας με τίτλο ( Σύμβουλος Ρ.Τ.Ερντογάν: «Κάντε πόλεμο στην Ελλάδα» – Τι αναφέρει το πολεμικό μανιφέστο), αναφέραμε ότι, ο  σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν  μέσα από κείμενό του με πολεμικές ιαχές και τίτλο «Κάντε πόλεμο στην Ελλάδα» παροτρύνει την τουρκική πολιτική ηγεσία και τους Τούρκους πολίτες να κάνουν πόλεμο με την Ελλάδα! Φαίνεται από το κείμενο του ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο και η μαζική μετανάστευση Τούρκων προς την χώρα μας δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική.

Συγκεκριμένα ο  Αμπντουραχάμ Ντιλιπάκ δήλωσε «Αν δεν σας αρέσουν όλα όσα είπε ο Έλληνας Α/ΓΕΣ κάντε μια επιδρομή… ίσως τότε καταλάβουν. Αν ο Έλληνας Α/ΓΕΣ ήταν Τούρκος τότε σίγουρα θα υποστήριζε το  Λαϊκό Ρεπουμπλικανό Κόμμα (CHP) και θα υποστήριζε το «όχι» στο επικείμενο δημοψήφισμα. […]  Σίγουρα, οι άνθρωποι της Ευρώπης έχουν έναν δικό τους τρόπο κατανόησης, αλλά τα πράγματα στην Τουρκία είναι έτσι… […] έτσι και αλλιώς είναι γνωστό «πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»» καταλήγει το κείμενο του Ντιλιπάκ.

Το ζήτημα των 8 Τούρκων στρατιωτικών είναι η πρόφαση του Τούρκου προέδρου για να «χτυπήσει» την χώρα μας έχοντας στο πλευρό του την τουρκική κοινή γνώμη, και θα το κάνει οπωσδήποτε …διότι το έχει ήδη αποφασίσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...