Αρχείο

Ήρθε η ώρα να τους αντιμετωπίσουμε: Έτοιμο τo αποβατικό LST Bayraktar του τουρκικού πολεμικού ναυτικού - "Έλληνες θα το μετανιώσετε" - Aπαιτούν πόλεμο οι Τούρκοι - Δ.Βίτσας: "Παίρνουμε F-35"

Tα ψέμματα τελείωσαν για τους πολιτικούς μας. Καλά τα "μπαλώματα" αλλά πρέπει να ακολουθήσει πρόγραμμα επανεξοπλισμού της χώρας και άμεσα. To αποβατικό σκάφος Bayraktar βρίσκεται στα τελευταία στάδια δοκιμών αποδοχής από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και φυσικά προορίζεται για επιχειρήσεις στο Αιγαίο.. Την ίδια στιγμή τουρκικά ΜΜΕ-φερέφωνα του Ρ.Τ.Ερντογάν συντηρούν την κρίση γύρω από τα Ίμια και απειλούν με πόλεμο φτάνοντας στο σημείο να...αναρωτιούνται "πότε θα γίνει πόλεμος με την Ελλάδα" και μήπως και "η Ελλάδα βρίσκονταν πίσω από το πραξικόπημα κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν"!

Αν σε αυτό προσθέσουμε και τους Τούρκους πιλότους που επιστρέφουν στην ενεργό δράση, είναι πασιφανές πως και με την τουρκική αμυντική βιομηχανία να τρέχει η ψαλίδα θα ανοίξει ξανά γρήγορα.

Πριν λίνο ο αναπληρωτής υπουργός Eθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας εξήγησε για ποιους λόγους αναβαθμίζεται από μαχητικά αεροσκάφη νεότερης γενιάς η Πολεμική Αεροπορία της χώρας.

Μάλιστα είπε πως μετά από τρία χρόνια υπάρχει ο σχεδιασμός για να εφοδιαστεί η χώρα με  μαχητικά αεροσκάφη τύπου Stealth 5ης γενιάς. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98, ο κ. Βίτσας είπε συγκεκριμένα: Στη βάση διακρατικών συμφωνιών που είχε η Ελλάδα με τις ΗΠΑ στείλαμε αίτημα για να διερευνήσουμε όλες τις πλευρές προς την αμερικανική κυβέρνηση και θα ακολουθήσει η απάντησή τους. Οτι έχει οικονομικό χαρακτήρα θα είναι εντός πλαισίου προϋπολογισμού του υπουργείου, είπε ο  κ. Βίτσας που σημείωσε ότι δεν μπαίνουν σε λογική κούρσας εξοπλισμών αλλά στη λογική διατήρησης ισορροπιών στο Αιγαίο, άρα υπάρχουν ζητήματα σε μια περιοχή που υπάρχουν πιθανών αλλά όχι εκφρασμένων απειλών.

Το αποβατικό σκάφος Bayraktar μπορεί να μεταφέρει 1200 τόνους φορτίου, τεθωρακισμένα οχήματα ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 600 στρατιώτες.

Μπορεί να μείνει στην θάλασσα για 30 ημέρες ενώ έχει εμβέλεια περισσότερο από 5.000 ναυτικά μίλια.

Η επάνδρωση περιλαμβάνει 12 αξιωματικούς, 51 υπαξιωματικούς, και 66 ναύτες.

Ο οπλισμός αποτελείται από 2 Oto Melara των 40mm μονής κάνης, 2 MK15 Phalanx CIWS, 2 πολυβόλα σε σταθεροποιημένο τηλεκατευθυνόμενο πυργίσκο.

Ο κλειστός χώρος στάθμευσης είναι 1100 τετραγωνικά μέτρα και για ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης στο κατάστρωμα είναι 690 τετραγωνικά μέτρα.

Τα πλοία θα έχουν ένα ραντάρ έρευνας αέρος / επιφάνειας Smart Mk2 3D (το οποίο δεν είναι κάτι συνηθισμένο για ένα αμφίβιο πλοίο) 2 AselFLIR 300D EO πυργίσκους θερμικής κάμερας, λέιζερ και Link16/22 συστήματος.

Όλοι αυτοί οι αισθητήρες και τα όπλα θα ελέγχονται από 5 κονσόλες επί του GENESIS CMS.

Η ενσωμάτωση τουGENESIS και ικανού εξοπλισμού αυτοάμυνας σημαίνει ότι τα πλοία προορίζονται να δράσουν σε απαιτητικό περιβάλλον όπως είναι μια επιχείρηση κατάληψης νήσων και όλοι καταλαβαίνουμε ότι απευθύνονται για τον χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ.

Η πρόωση γίνεται από τέσσερις ντιζελομηχανές 2,880kW και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων έμφορτο.

Έχει μήκος 139 μέτρων, και εκτόπισμα 7.254 τόνους. Το βύθισμα του είναι δυο μέτρα, και φτάνει τα 5 έμφορτο.

Μετά το χτεσινό πολεμικό μανιφέστο του συμβούλου του Ρ.Τ.Ερντογάν νέα πολεμική διακήρυξη έρχεται από την Τουρκία.

Το κείμενο έχει τίτλο «Φυσικά δεν ξεχνάμε τα πεπραγμένα της Ελλάδας» και το υπογράφει ο γνωστός δημοσιογράφος Μεμίς Χότζα Μεμιστζέ ο οποίος με αφορμή μια «συζήτηση» που είχε με «φίλους» του ασκεί κριτική στην Ελλάδα για τη στάση της στο θέμα των 8 όσο και στην επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στα Ίμια.

«Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με έναν φίλο μου είπε: « Χότζα, εμείς εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένταση με την Ελλάδα για το ζήτημα των Ιμίων [σ.σ. Καρντάκ στο τουρκικό κείμενο]; Φοβάται η Ελλάδα μετά την επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στα Ίμια; Λίγο μετά την επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο νησί κάνοντας αντίποινα» και συνέχισε « Χότζα, αναρωτιέμαι αν θα κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες». 

Άλλος φίλος μου είπε: «Χότζα, γιατί η Ελλάδα δεν εκδίδει τους προδότες, τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Γκιουλέν που στις 15 Ιουλίου είχαν ως αποστολή να δολοφονήσουν τον Πρόεδρό μας;»» γράφει ο Μεμιστζέ λέγοντας πως ακολούθησε συζήτηση με τους δύο «φίλους» του για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και στη συνέχεια μέσα από το κείμενό του ασκεί κριτική στην Ελλάδα και την προειδοποιεί πως όλα όσα έχει κάνει οι «Τούρκοι δεν θα τα ξεχάσουν ποτέ»

«Κατά την κρίση των Ιμίων – όταν οι Έλληνες έβαλαν τη σημαία τους στα Ίμια- η Πρωθυπουργός Τσιλέρ είπε για την κίνηση αυτή: «η σημαία αυτή ή θα κατέβει ή θα κατέβει». Ο Στρατός μας πήγε στο νησί και κατέβασε την ελληνική σημαία. 21 χρόνια τα Ίμια ανήκουν στην Ελλάδα; Ή έθεσε [σ.σ. η Τσιλερ] το ερώτημα πως αυτά τα νησιά μπορεί να ανήκουν στην Τουρκία;» σημειώνει ο δημοσιογράφος σε μια σαφή αναφορά στη θεωρία των γκρίζων ζωνών.

«Τα προβλήματα με την Ελλάδα ξεκίνησαν την περίοδο του Ινονού όταν συμφώνησε να δοθούν στην Ελλάδα 12 νησιά. Ωστόσο, αγαπητέ αναγνώστη τα πολιτικά προβλήματά με την Ελλάδα είναι συχνά όλα αυτά τα χρόνια.

Τα πιο πρόσφατα σχετίζονται με την στην στήριξη της Ελλάδας στους 8 πραξικοπηματίες που κατέφευγαν στη χώρα. Οι προδότες που ήθελαν να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Ερντογάν κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχία της προσπάθειάς τους .

Η Ελλάδα πρέπει να παραδώσει τους προδότες. Ένας γείτονας  δεν μπορεί να έχει τέτοια συμπεριφορά και η Τουρκία δεν μπορεί να ξεχωρίσει αυτή την ύπουλη πολιτική. Η Τουρκία δεν θα ξεχάσει ποτέ την προδοσία αυτή» .

Στη συνέχεια του κειμένου του ο Μεμιστζέ αναφέρεται στην… Οθωμανική αυτοκρατορία και στο πως «έφυγε» η Ελλάδα από αυτή, ενώ δεν παραλείπει την αναφορά στο αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, όπου υποστηρίζει πως πίσω από αυτό βρίσκονται  η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ και αναρωτιέται αν και η Ελλάδα συμμετείχε σε αυτό για να καταλήξει:

«Πιστεύω η Ελλάδα θα καταλάβει το λάθος της και θα εκδώσει τους 8 προδότες. Ο Αλάχ είναι μεγάλος και θα μας προστατέψει από όσους ψάχνουν το κακό μας»

https://www.youtube.com/watch?v=VA7ejMVNLas

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ