Ήρθε η ώρα να τους αντιμετωπίσουμε: Έτοιμο τo αποβατικό LST Bayraktar του τουρκικού πολεμικού ναυτικού – «Έλληνες θα το μετανιώσετε» – Aπαιτούν πόλεμο οι Τούρκοι – Δ.Βίτσας: «Παίρνουμε F-35»

Δημοσίευση: 15 Φεβρουαρίου 2017, 11:10 πμ | Ανανέωση: Φεβρουάριος 15, 2017 στις 12:08 μμ

Tα ψέμματα τελείωσαν για τους πολιτικούς μας. Καλά τα «μπαλώματα» αλλά πρέπει να ακολουθήσει πρόγραμμα επανεξοπλισμού της χώρας και άμεσα. To αποβατικό σκάφος Bayraktar βρίσκεται στα τελευταία στάδια δοκιμών αποδοχής από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και φυσικά προορίζεται για επιχειρήσεις στο Αιγαίο.. Την ίδια στιγμή τουρκικά ΜΜΕ-φερέφωνα του Ρ.Τ.Ερντογάν συντηρούν την κρίση γύρω από τα Ίμια και απειλούν με πόλεμο φτάνοντας στο σημείο να…αναρωτιούνται «πότε θα γίνει πόλεμος με την Ελλάδα» και μήπως και «η Ελλάδα βρίσκονταν πίσω από το πραξικόπημα κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν»!

Αν σε αυτό προσθέσουμε και τους Τούρκους πιλότους που επιστρέφουν στην ενεργό δράση, είναι πασιφανές πως και με την τουρκική αμυντική βιομηχανία να τρέχει η ψαλίδα θα ανοίξει ξανά γρήγορα.

Πριν λίνο ο αναπληρωτής υπουργός Eθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας εξήγησε για ποιους λόγους αναβαθμίζεται από μαχητικά αεροσκάφη νεότερης γενιάς η Πολεμική Αεροπορία της χώρας.


Μάλιστα είπε πως μετά από τρία χρόνια υπάρχει ο σχεδιασμός για να εφοδιαστεί η χώρα με  μαχητικά αεροσκάφη τύπου Stealth 5ης γενιάς. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98, ο κ. Βίτσας είπε συγκεκριμένα: Στη βάση διακρατικών συμφωνιών που είχε η Ελλάδα με τις ΗΠΑ στείλαμε αίτημα για να διερευνήσουμε όλες τις πλευρές προς την αμερικανική κυβέρνηση και θα ακολουθήσει η απάντησή τους. Οτι έχει οικονομικό χαρακτήρα θα είναι εντός πλαισίου προϋπολογισμού του υπουργείου, είπε ο  κ. Βίτσας που σημείωσε ότι δεν μπαίνουν σε λογική κούρσας εξοπλισμών αλλά στη λογική διατήρησης ισορροπιών στο Αιγαίο, άρα υπάρχουν ζητήματα σε μια περιοχή που υπάρχουν πιθανών αλλά όχι εκφρασμένων απειλών.

Το αποβατικό σκάφος Bayraktar μπορεί να μεταφέρει 1200 τόνους φορτίου, τεθωρακισμένα οχήματα ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 600 στρατιώτες.

Μπορεί να μείνει στην θάλασσα για 30 ημέρες ενώ έχει εμβέλεια περισσότερο από 5.000 ναυτικά μίλια.

Η επάνδρωση περιλαμβάνει 12 αξιωματικούς, 51 υπαξιωματικούς, και 66 ναύτες.

Ο οπλισμός αποτελείται από 2 Oto Melara των 40mm μονής κάνης, 2 MK15 Phalanx CIWS, 2 πολυβόλα σε σταθεροποιημένο τηλεκατευθυνόμενο πυργίσκο.

Ο κλειστός χώρος στάθμευσης είναι 1100 τετραγωνικά μέτρα και για ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης στο κατάστρωμα είναι 690 τετραγωνικά μέτρα.

Τα πλοία θα έχουν ένα ραντάρ έρευνας αέρος / επιφάνειας Smart Mk2 3D (το οποίο δεν είναι κάτι συνηθισμένο για ένα αμφίβιο πλοίο) 2 AselFLIR 300D EO πυργίσκους θερμικής κάμερας, λέιζερ και Link16/22 συστήματος.

Όλοι αυτοί οι αισθητήρες και τα όπλα θα ελέγχονται από 5 κονσόλες επί του GENESIS CMS.

Η ενσωμάτωση τουGENESIS και ικανού εξοπλισμού αυτοάμυνας σημαίνει ότι τα πλοία προορίζονται να δράσουν σε απαιτητικό περιβάλλον όπως είναι μια επιχείρηση κατάληψης νήσων και όλοι καταλαβαίνουμε ότι απευθύνονται για τον χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ.

Η πρόωση γίνεται από τέσσερις ντιζελομηχανές 2,880kW και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων έμφορτο.

Έχει μήκος 139 μέτρων, και εκτόπισμα 7.254 τόνους. Το βύθισμα του είναι δυο μέτρα, και φτάνει τα 5 έμφορτο.

Μετά το χτεσινό πολεμικό μανιφέστο του συμβούλου του Ρ.Τ.Ερντογάν νέα πολεμική διακήρυξη έρχεται από την Τουρκία.

Το κείμενο έχει τίτλο «Φυσικά δεν ξεχνάμε τα πεπραγμένα της Ελλάδας» και το υπογράφει ο γνωστός δημοσιογράφος Μεμίς Χότζα Μεμιστζέ ο οποίος με αφορμή μια «συζήτηση» που είχε με «φίλους» του ασκεί κριτική στην Ελλάδα για τη στάση της στο θέμα των 8 όσο και στην επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στα Ίμια.

«Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με έναν φίλο μου είπε: « Χότζα, εμείς εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένταση με την Ελλάδα για το ζήτημα των Ιμίων [σ.σ. Καρντάκ στο τουρκικό κείμενο]; Φοβάται η Ελλάδα μετά την επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στα Ίμια; Λίγο μετά την επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο νησί κάνοντας αντίποινα» και συνέχισε « Χότζα, αναρωτιέμαι αν θα κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες». 

Άλλος φίλος μου είπε: «Χότζα, γιατί η Ελλάδα δεν εκδίδει τους προδότες, τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Γκιουλέν που στις 15 Ιουλίου είχαν ως αποστολή να δολοφονήσουν τον Πρόεδρό μας;»» γράφει ο Μεμιστζέ λέγοντας πως ακολούθησε συζήτηση με τους δύο «φίλους» του για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και στη συνέχεια μέσα από το κείμενό του ασκεί κριτική στην Ελλάδα και την προειδοποιεί πως όλα όσα έχει κάνει οι «Τούρκοι δεν θα τα ξεχάσουν ποτέ»

«Κατά την κρίση των Ιμίων – όταν οι Έλληνες έβαλαν τη σημαία τους στα Ίμια- η Πρωθυπουργός Τσιλέρ είπε για την κίνηση αυτή: «η σημαία αυτή ή θα κατέβει ή θα κατέβει». Ο Στρατός μας πήγε στο νησί και κατέβασε την ελληνική σημαία. 21 χρόνια τα Ίμια ανήκουν στην Ελλάδα; Ή έθεσε [σ.σ. η Τσιλερ] το ερώτημα πως αυτά τα νησιά μπορεί να ανήκουν στην Τουρκία;» σημειώνει ο δημοσιογράφος σε μια σαφή αναφορά στη θεωρία των γκρίζων ζωνών.

«Τα προβλήματα με την Ελλάδα ξεκίνησαν την περίοδο του Ινονού όταν συμφώνησε να δοθούν στην Ελλάδα 12 νησιά. Ωστόσο, αγαπητέ αναγνώστη τα πολιτικά προβλήματά με την Ελλάδα είναι συχνά όλα αυτά τα χρόνια.

Τα πιο πρόσφατα σχετίζονται με την στην στήριξη της Ελλάδας στους 8 πραξικοπηματίες που κατέφευγαν στη χώρα. Οι προδότες που ήθελαν να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Ερντογάν κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχία της προσπάθειάς τους .

Η Ελλάδα πρέπει να παραδώσει τους προδότες. Ένας γείτονας  δεν μπορεί να έχει τέτοια συμπεριφορά και η Τουρκία δεν μπορεί να ξεχωρίσει αυτή την ύπουλη πολιτική. Η Τουρκία δεν θα ξεχάσει ποτέ την προδοσία αυτή» .

Στη συνέχεια του κειμένου του ο Μεμιστζέ αναφέρεται στην… Οθωμανική αυτοκρατορία και στο πως «έφυγε» η Ελλάδα από αυτή, ενώ δεν παραλείπει την αναφορά στο αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, όπου υποστηρίζει πως πίσω από αυτό βρίσκονται  η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ και αναρωτιέται αν και η Ελλάδα συμμετείχε σε αυτό για να καταλήξει:

«Πιστεύω η Ελλάδα θα καταλάβει το λάθος της και θα εκδώσει τους 8 προδότες. Ο Αλάχ είναι μεγάλος και θα μας προστατέψει από όσους ψάχνουν το κακό μας»

 • Sanelikos Extremistis

  Πάλι πόλεμος;

 • ιωαννης

  ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΥΣΙΩΔΕΣ σε αυτο το αρθρο ειναι…οτι
  Tα ψέμματα τελείωσαν για τους πολιτικούς μας
  δηλαδη?….η δινουν ΤΩΡΑ ελημενισμο σε οοοολα τα κυρια λημανια της ελλαδας και νυσιωτικης χωρας στον στολο ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ >>>>>Η ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ…. το οποιο μονο συρυζοβλαμενοι νδουλες πασοκακια κλπ δεν μπορουν να κατανοησουν….

  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

  • Orthodox Cross

   Οι Ούννοι θα ενεργήσουν με τις πλάτες του βαθέος ερπετοσιωνιστικού υπερπαρακράτους των ΗΠΑ!

   • ιωαννης

    πιο συγκεκριμενα δεν μπορει κανενας να το πει αυτο!

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  ΕΛΑΤΕ ΜΕΜΕΤΙΑ…

  • Orthodox Cross

   Η κλιμάκωση της ερπετοσιωνιστικής επιθετικότητας εκδηλώνεται λίγες μόνο ώρες μετά τη προαναγγελία του State Department για την άφιξη του επιτρόπου Moscovici στην Αθήνα!

  • Spyros Spyropoulos

   Με την οπισθεν…..για να μην κουραζοσαστε……σας θελουμε ετοιμους!

 • Orthodox Cross

  Ήρθε η ώρα να τους αντιμετωπίσουμε: Έτοιμο τo αποβατικό LST Bayraktar του τουρκικού πολεμικού ναυτικού – «Έλληνες θα το μετανιώσετε!» – Aπαιτούν πόλεμο οι ΗΠΑ! – Σφοδρή αντίδραση του Κρεμλίνου στη «προφητεία» Dijsselbloem για άτακτη χρεοκοπία και στρατιωτική επίθεση του ΝΑΤΟ σε Ελλάδα και Σερβία – Μόσχα και Πεκίνο συνδέουν τη νέα ουννική μπαμπεσιά με τις απειλές του στρατηγού Mark Milley για υπερθερμοπυρηνικό όλεθρο πάνω από τα Βαλκάνια και το νέο κατάπτυστο τρομοτελεσίγραφο των γερακιών του Πενταγώνου που μεταφέρει στις αποσκευές του ο κοινοτικός επίτροπος Pierre Moscovici.

  https://uploads.disquscdn.com/images/ceae5d45a136b1982f69ec0d48e1f69e5f5ebd7346fc19a88409deee1d11ea01.jpg

 • fygas78

  Τωρα για να σας πω την αληθεια ψιλοαγχωθηκα λιγο.
  Βρε δεν πατε στο διαλα λεω γω Τουρκο σποροι, ισλαμοπιθηκοι και ξερω γω τι αλλο σκατα ειστε!
  Για ελατε να δοκιμασετε, για ελατε και σας περιμενουμε Τουρκαλαδες!
  Αυτο το κοκκινο πανι που μοιαζει σαν περιοδο εφτασε η ωρα να το ταισουμε στα μουτρα σας. Κο λογυφτοι!

 • ΚΑΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

  Το μόνο θετικό είναι ότι ο «Μπαϊρακτάρης» θα έχει πολύ πράμα πάνω του κι έτσι με μια βολή μεγιστοποιείται το αποτέλεσμα. Αν είναι τόσο εύκολο πλοία αυτού του μεγέθους να κάνουν βόλτες στο Αιγαίο και να αποβιβάζουν όπου γουστάρουν, είμαστε για κλάματα.

  • Orthodox Cross

   Το κακό είναι πως οι Ούννοι έχουν τις πλάτες του βαθέος ερπετοσιωνιστικού κατεστημένου των ΗΠΑ που ελέγχει ΝΑΤΟ και ΔΝΤ. Τις προάλλες η λυκοσυμμορία κατηγόρησε τον Κουγκάρα για μεροληπτική στάση υπέρ της Μόσχας ισχυριζόμενη πως στελέχη της ΕΥΠ και του ΓΕΣ παρέδωσαν στους Ρώσους απόρρητα έγγραφα της CIA για τη τουρκική «Βαριοπούλα».

 • Orthodox Cross
 • Proud to be Greek

  Είναι θρασείς και εξοργιστικοί. (αθλιοι & ελεϊνοί)
  Μιλούν για ύπουλη πολιτική απο την στιγμή που μας υπονονέυουν διαρκώς και συστηματικά στην Αλβανία ακυρώνοντας την συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα και υποστηρίζοντας τους τσάμηδες,
  απο την στιγμή που άνοιξαν τα οθωμανικά αρχεία για να διεκδικήσουν περιουσίες οι σκοπιανοί, και μεσα στην Ελλάδα με τους πράκτορες μειονωτικούς.

  Η ελληνική πολιτική σκηνή όλων των παρατάξεων οφείλει να σκληρήνει την στάση της και να τους απαντά όπως τους αξίζει, να τους πολεμά στην ΕΕ και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς με βέτο,
  και η Κυβέρνηση να βάλει στην άκρη κάποιες πληρωμές, να αγοράσει το συντομότερο ο,τι νομίζουν οι στρατιωτικοί οτι χρειάζεται, και να απαντήσει στρατιωτικά οταν δεί οτι ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

  • Orthodox Cross

   Γιώργο οι Ούννοι ενεργούν με τις πλάτες του βαθέος ερπετοσιωνιστικού κατεστημένου που κυβερνά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν φωνές στη γείτονα που είναι ριζικά αντίθετες με τις οικονομικογεωπολιτικές επιλογές της τουρκικής κυβέρνησης και ζητούν το αυτονόητο: σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα και επίλυση όλων των διαφορών μέσω της διπλωματικής οδού.

  • Ano Domini

   Φίλε,το»όφελος»το οποίο αναφέρεις ως υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης,είναι κάτι που απλά η κάθε κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει.Ειδικά ΑΥΤΗ η κυβέρνηση,τρέμει απίστευτα την πολιτική που της ασκούν από την Ευρώπη και το ΔΝΤ.
   Όταν,λοιπόν,το ΔΝΤ και η Γερμανία(η οποία φωνάζει σαν τον κλέφτη για να φοβηθεί ο νοικοκύρης),δίνουν αυστηρότατο τόνο και ύφος σε αυτά που ζητούν από εμάς(αίμα και μόνο αίμα),τότε οι»κότες»Πολιτικοί μας…….τι περιμένεις να κάνουν?Ποιό όφελος να υπερασπιστούν?

   Η πολιτικής της Ευρώπης εναντίον μας,έχει άμεσο αντίκτυπο στις ανάγκες άψυχου στρατιωτικού υλικού.
   Και επειδή,όπως έγραψα και παραπάνω,οι πολιτικοί μας έχουν»γονατίσει»από τις φοβέρες…..εδώ θα είσαι και εδώ θα είμαι,όταν θα τρέχουν στο»παρά 1″για να εξοπλίσουν με ό,τι προλάβουν τα Σώματα Ασφαλείας και Άμυνας.

   Εύχομαι να βγω ψεύτης.

 • Orthodox Cross
 • Διγενης ακριτας

  Ολο μλκες.Το μονο σωστο ειναι του βιτσα.

 • Marios Giannakopoulos

  Μεμέτια… Προτού ανεβείτε στο Μπαϊραχτάρ… Φροντίστε να ‘χετε φάει ένα βαθύ πιάτο φασολάδα και μετά ελάτε…
  (έτσι λαϊκά..)

 • JOHN SYROS

  ΤΡΙΧΕΣ ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΙΚΕΣ……

  • Alexander the Greatest

   χαχαχαχα

 • Spyros Spyropoulos

  Μεμετια…..ειπαμε…..ελατε με την οπισθεν……σας περιμενουμε!!!

 • /Νώντας/

  http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2014/07/koluva.jpg

  αυτά μην ξεχάσετε να πάρετε όπως θα ρχεστε…

 • Anna cy

  Δεκαεπτά μέρες μετά την νύχτα των Ιμίων του Γενάρη του 1996 οι 12 Τούρκοι κομάντος που ανέβηκαν στα Ίμια βρήκαν φρικτό θάνατο όταν το ελικόπτερο τους συνετρίβη στο έδαφος μετά από ξαφνική έκρηξη.Οι Κομάντος ήξεραν πολλά και οι Αμερικανοί και Τούρκοι ήθελαν να τους κλείσουν τα στόματα για να μην μιλήσουν ποτέ για το άγνωστο παρασκήνιο εκείνης τη νύχτας που έζησαν στα Ίμια .Η κρίση έληξε τότε με την παρέμβαση του Αμερικανού διπλωμάτη διαμεσολαβητή μεταξύ Ελλάδας -Τουρκίας κ.Χόλμπρουκ ο οποίος έδωσε την διαταγή . » Όχι πλοία ,Όχι στρατό όχι σημαίες «. Για την βραχονησίδα Ελλάδα και Τουρκία ήταν με το δάχτυλο στη σκανδάλη.Η Ελλάδα ήταν έτοιμη να ισοπεδώσει μέσα σε λίγα λεπτά τα Ίμια Ο Χόλμπρουκ όμως Απείλησε ότι αν οι Έλληνες κτυπήσουν σε τρία λεπτά δεν θα υπάρχει Ελληνικός στόλος διότι οι Τούρκοι είχαν πάρει από δορυφόρο τα ακριβή σημεία που βρίσκονται τα Ελληνικά πλοία στο Αιγαίο.

  • HardHawk

   καλη δικαιολογια ομως καμμια σχεση εχει με τη συνεβηκε και γιατι.