Εθνικά θέματα

Tο βίντεο-ντοκουμέντο που έδειξαν στον Άρειο Πάγο οι δικηγόροι των Τούρκων αξιωματικών

Τη μη έκδοση των πρώτων δύο Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία, ζήτησε με την πρότασή της από το Β' Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, η αντιεισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου. Οι δικηγόροι των δύο αξιωματικών έδειξαν στους αρεοπαγίτες αποκαλυπτικό βίντεο από τη σύλληψη δικαστικών στην Τουρκία.

Η εισαγγελική λειτουργός χαρακτήρισε μη νόμιμο το τουρκικό αίτημα, υποστήριξε ωστόσο ότι ακόμη και αν το συμβούλιο το κάνει τελικά δεκτό, ως νομικά βάσιμο, οι 8 δεν θα πρέπει να εκδοθούν στη γείτονα γιατί αντιμετωπίζουν άμεσα κίνδυνο να υποστούν βασανιστήρια και εξευτελιστική μεταχείριση.

«Στην Τουρκία, έχουν ήδη απολυθεί περισσότεροι από 120.000 δημόσιοι υπάλληλοι, έχουν απολυθεί 3.000 δικαστές, έχουν συλληφθεί 40.000 άνθρωποι, 150 δημοσιογράφοι και πάνω από 31.000 παραμένουν υπό κράτηση. Κάθε άνθρωπος δικαιούται σεβασμό στη ζωή του και προστασία από τα βασανιστήρια».

Σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τους κινδύνους με τους οποίους θα βρεθούν αντιμέτωποι οι δύο στρατιωτικοί εάν επιστρέψουν στην Τουρκία, οι δικηγόροι τους έδειξαν στους αρεοπαγίτες βίντεο σύλληψης δικαστικών στην Τουρκία.

Στα πλάνα, δικαστές από την Τουρκία υποχρεώνονται να κατέβουν από τις έδρες των δικαστηρίων και οδηγούνται υπό τη συνοδεία αστυνομικών προς τα κρατητήρια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές