Αρχείο

Tζιχαντιστές του ISIS "κατέλαβαν" την Θεσσαλονίκη! - Πως κατάφεραν να στοχοποιήσουν την Ελλάδα! - Δείτε το βίντεο

Απίστευτο και όμως αληθινό: Την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης έκαναν γενειοφόροι τζιχαντιστές με σημαίες του ISIS. Στην αρχή επικράτησε ο τρόμος αλλά τελικά διαπιστώθηκε πως πρόκειται για τα... γυρίσματα ταινίας με ιρανό σκηνοθέτη. Δεδομένου πως υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών στη χώρα μας σύμφωνα με εκθέσεις Ιντερπόλ, ΕΛ.ΑΣ. κτλ δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η αντίδραση τους σε αυτή την ταινία... Έχουν μελετηθεί τυχόν αντιδράσεις ακραίων ισλαμιστών που αποδεδειγμένα υπάρχουν εντός χώρας; 

Κατάλαβαν οι αρμόδιοι ότι μόλις η Ελλάδα στοχοποιήθηκε;

Τα γυρίσματα της ταινίας «ISIS Bride» σύμφωνα με το DailyThess  έγιναν στο πρώην στρατόπεδο «Παύλος Μελάς», σε κλινική στο Πανόραμα αλλά και σε αγροτική περιοχή κοντά στην Ειδομένη. Εκτός από τους ηθοποιούς στην ταινία συμμετείχαν και πραγματικοί πρόσφυγες από τα γειτονικά καμπ, οι οποίοι ως κομπάρσοι υποδύονταν τον εαυτό τους. 

Για πάνω από 20 ημέρες διάφορες γωνιές της Θεσσαλονίκης είχαν “καταληφθεί” από γενειοφόρους τζιχαντιστές, οι οποίοι -κρατώντας ψηλά τις σημαίες του ISIS- κακοποιούσαν και βασάνιζαν τα θύματά τους. Το τοπίο εφιαλτικό. Οι μνήμες για όσους έζησαν πραγματικά τα γεγονότα του πολέμου στη Συρία βασανιστικές. Και μετά η προσφυγιά.

«Δεν ξέρω κι εγώ τι θέλω να δείξω. Πόνος ατέλειωτος, αδικαιολόγητος φόβος και τρόμος σκεπάζουν τη ζωή και την ακυρώνουν. Αυτό να φτάσει σε όλους μας. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από την προσωρινή καλοπέρασή μας. Το αύριο εξαρτάται και από μας. Ας αποφασίσουμε τι ζωή μας ταιριάζει….», τονίζει στη DailyThess ο Ιρανός σκηνοθέτης, πρόσφυγας και ο ίδιος, Μορτέζα Τζαφαρί, ο οποίος μόλις τελείωσε στη Θεσσαλονίκη τα γυρίσματα της νέας του ταινίας «ISIS Bride».

 

Το σενάριό της επίκαιρο, καθώς αναφέρεται στα γεγονότα του πολέμου στη Συρία και στις τραγικές ιστορίες των ανθρώπων που τα ζουν, πολλοί από τους οποίους αναγκάζονται στη συνέχεια να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Η ιστορία, όπως μας εκμυστηρεύεται ο Μ. Τζαφαρί, είναι εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, καθώς την ηρωίδα του τη γνώρισε σ’ ένα από τα ταξίδια του στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. «Το σενάριο το εμπνεύστηκα βλέποντας ξαφνικά να μπαίνει σε κάποιο νοσοκομείο ένα φορείο με μια κοπέλα έγκυο που τα μάτια της ούρλιαζαν όσα δεν έβγαιναν από το στόμα της. Έψαξα, ρώτησα και έμαθα την ιστορία της που δεν απέχει και πολύ από το σενάριο», σημείωσε.

Η ταινία βασίζεται στην ιστορία μιας νεαρής παντρεμένης γυναίκας από τη Συρία, η ζωή της οποίας αλλάζει δραματικά με τη δολοφονία του συζύγου της από τον ISIS. Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της μένει έγκυος αλλά δραπετεύει λίγο αργότερα και καταφέρνει με δυσκολίες να φτάσει στην Ελλάδα, όπου έχει ν’ αντιμετωπίσει τα προβλήματα της προσφυγιάς.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=09eAE0KVZZw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ