Πολιτική

O Γ.Κιμούλης ο εκλεκτός της κυβέρνησης για την διεύθυνση του «Σταύρος Νιάρχος»

Ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης θα είναι, όπως φαίνεται ο εκλεκτός της κυβέρνησης για την διεύθυνση του  Κέντρου Πολιτισμού του  Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», παρότι πριν από λίγες ημέρες επικρατέστερη για τη θέση ήταν η Λούκα Κατσέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» ο κ. Κιμούλης είναι επιλογή της κυβέρνησης, με δεδομένο άλλωστε ότι το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αποχωρεί από τη διαχείριση του έργου και έχει προσκαλέσει το Δημόσιο να αναλάβει πλήρως το Κέντρο.

Το όνομα του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, μάλιστα είχε ακουστεί στον τελευταίο ανασχηματισμό για τη θέση του υπουργού Πολιτισμού, πρόταση που ο ίδιος ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε.

Η Ανώνυμη Εταιρεία που διαχειρίζεται τις υποθέσεις του Κέντρου θα εποπτεύεται από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει και την αρμοδιότητα να διορίζει περίπου τα μισά μέλη του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου.

Δύο έως τρία μέλη προέρχονται από την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ενώ θα εκπροσωπείται και ο εκάστοτε Δήμαρχος Καλλιθέας.

Παρά την αποχώρησή του από τη διαχείριση, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει ανακοινώσει πως σχεδιάζει να υποστηρίξει το Κέντρο με δωρεές έως 50 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος πενταετίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ