Αρχείο

Oι Ρώσοι ξεφτιλίζουν τους Τούρκους - Ανίκανη η τουρκική αεροπορία να αντιμετωπίσει το ISIS στην Αλ-Μπαμπ - Τα ρωσικά μαχητικά θα «καθαρίσουν» για άλλη μια φορά

Ρώσοι αναλυτές και ΜΜΕ ξεφτιλίζουν την τουρκική αεροπορία για την αναποτελεσματικότητα της στην μάχη που λαμβάνει χώρα κατά των τζιχαντιστών.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία και η αεροπορική συμμαχία υπό των ΗΠΑ, δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές στο προπύργιό τους στην Αλ Μπαμπ, λόγω της έλλειψης εναέριας υποστήριξης κατά το Σαββατοκύριακο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων και των συμμάχων τους- αντάρτες της Συρίας- από στρατηγικής σημασίας οικισμούς και υψώματα γύρω από την πόλη αυτή της Συρίας.

Πλέον οι Ρώσοι αποφασίζουν να καθαρίσουν και την Αλ Μπαμπ μόνοι τους, καθώς οι άστοχες επιθέσεις της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, δίνουν πάλι την ευκαιρία στους τζιχαντιστές να ανασυνταχθούν.

Εξάλλου δεν είναι τυχαία η συνεργασία τουρκικών και ρωσικών μαχητικών. Οι πρώτες αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων για να υποστηρίξουν τους Τούρκους, που υφίσταντο στρατιωτικό εξευτελισμό στο έδαφος από το ISIS, ξεκίνησαν πριν δύο εβδομάδες.

H τουρκική πολεμική αεροπορία είναι αποδείχθηκε πως είναι αδύναμη ή κι ανίκανη, με αποτέλεσμα να φωνάξουν τους Ρώσους για βοήθεια.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, μαχητές του ISIS απέκρουσαν επίθεση του τουρκικού στρατού και των συμμάχων του σε χωριό που βρίσκεται περίπου έξι χιλιόμετρα από την Αλ Μπαμπ.

Αυτό έχει αρνητικές συνέπειες στην προσέγγιση της πόλης από τα ανατολικά και στην περικύκλωσή της. Πολλά σημεία γύρω από την πόλη έχουν καταληφθεί εναλλάξ.

Στην τελευταία προσπάθεια του τουρκικού στρατού, σκοτώθηκαν πέντε Τούρκοι στρατιώτες και εννέα τραυματίσθηκαν, συγχρόνως καταστράφηκαν άλλα δύο άρματα μάχης τύπου ‘Leopard 2’.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ένας από τους λόγους της νέας αυτής τουρκικής ήττας στην Αλ Μπαμπ ήταν η έλλειψη εναέριας υποστήριξης.

Τα στοιχεία των αεροπορικών επιδρομών δεν εντυπωσιάζουν.

Τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι του τουρκικού Γενικού Επιτελείου ανέφεραν ότι τα αεροσκάφη τους κατέστρεψαν μόνο 14 στόχους του ‘Ισλαμικού κράτους’.

Την Κυριακή, όμως στοιχεία για επιτυχή χτυπήματα δεν υπήρξαν, ενώ η Άγκυρα δήλωσε ότι βομβαρδίστηκαν 12 εγκαταστάσεις (του Daesh), σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα

Η επίθεση του «σουλτάνου» στην Αλ-Μπαμ έχει εξελιχθεί σε πανωλεθρία. Έχει χάσει δεκάδες λέοπαρντ τανκς (τα μισά τα πήρε το ISIS λάφυρα), πολλά άλλα τανκς άλλων τύπων και τεθωρακισμένα καταστράφηκαν, ενώ σε κάποιες αντεπιθέσεις του ISIS οι τουρκόφιλοι μισθοφόροι του τράπηκαν σε φυγή προκαλώντας χάος στις τουρκικές γραμμές.

Την ίδια στιγμή, λόγω της ανικανότητας των τουρκικών ΕΔ, ο Ερντογάν έδωσε εντολή στις δυνάμεις της τουρκικής ασφάλειας να εκπαιδεύσουν Σύριους στο πλαίσιο μιας δύναμης προορισμένης να τεθεί σε δράση στις κατεχόμενες απ΄ αυτές ζώνες στο βορρά στης Συρίας.

Σίγουρα πρόκειται για άτομα τα οποία είναι αντίθετοι με τον Άσαντ και είναι φαντικοί ισλαμιστές που θέλουν να χύσουν αίμα συμπατριωτών τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Shafak,που μεταφράζει η λιβανέζικη al-Akhbar, 450 Σύριοι υποβάλονται σε εκπαίδευση από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για να αναπτυχθούν στις κύριες πόλεις του συριακού βορρά που είναι κατεχόμενες από τούρκους.

«Η Τουρκία θέλει να εκπαιδεύσει ως και 5.000 αστυνομικούς» στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου», πρόσθεσε η εφημερίδα που συνοδεύει το άρθρο της κι από ένα βίντεο της εκπαίδευσης κατά το οποίο οι εκπαιδευόμενοι μαχητές κραυγάζουν συνθήματα όπως: « Allahou-Akbar ενάντια στους καταπιεστές ! Ζήτω η Τουρκία ! Ζήτω ο Erdogan ! Ζήτω η ελεύθερη και τιμημένη Συρία! »

 

https://www.youtube.com/watch?v=-H_o35_f01I

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...