Αρχείο

Koρυφώνονται οι πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ και μας ήρθαν για δωρεάν εκπαίδευση- Στην 115 ΠΜ της Σούδας F-16 της USAFE - Δείτε εικόνες

Koρυφώνονται οι πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ σε όλη την Ευρώπη. Στην 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, στην Κρήτη προσγειώθηκαν από την αεροπορική βάση Αβιάνο 14 F-16CM. Η USAFE έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία για την μεταστάθμευση αλλά και φωτογραφίες από την αναχώρηση τους. Την αποστολή συνοδεύουν 280 στελέχη της USAF τα οποία που μεταφέρθηκαν με C-130 στην Κρήτη και ένα KC-135 Stratotanker της Εθνοφρουράς της Αριζόνα.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες έχουν σκοπό να ενισχύσουν την στρατιωτική συνεργασία και να αυξήσουν την συμμαχική λειτουργικότητα του ΝΑΤΟ.

Τα σενάρια περιλαμβάνουν συνδυασμένες πτητικές δραστηριότητες μεταξύ των δυο χωρών για τον εντοπισμό και την εκτέλεση των επιχειρήσεων,εν μέσω ανησυχιών που μπορεί να προκύψουν πραγματικά τ γεγονότα.

Η «εκπαίδευση εδώ στο κόλπο της Σούδας μας προετοιμάζει για τυχόν επερχόμενες αναπτύξεις», δήλωσε ο Αντισυνταγματάρχης Rob Faustman, 555th Αξιωματικός Επιχειρήσεων της FS !

Η Ανακοίνωση του ΓΕΑ

Από την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιείται στην 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, στην Κρήτη, συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με την 555th Fighter Squadron της USAFE (United States Air Forces in Europe), η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Aviano στην Ιταλία, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο (2) Αεροποριών.

Σκοπός είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων.

Η 555th FS συμμετέχει με δεκατέσσερα (14) αεροσκάφη F-16CM και ανάλογο προσωπικό.

https://www.youtube.com/watch?v=2wDf_ROyG1o

https://www.youtube.com/watch?v=PbJXvBPlH0M

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ