Πολιτική

Citigroup: Απίθανη η ολοκλήρωση της β' ελληνικής αξιολόγησης μέχρι τον Φεβρουάριο

Η έλλειψη οποιασδήποτε ανάγκης να κλείσει η αξιολόγηση, καθώς και η άρνηση των πιστωτών να προβούν σε νέες παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, σημαίνουν ότι είναι απίθανο η δεύτερη αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Φεβρουάριο.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η Citigroup, σχολιάζοντας τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα κλείσει σύντομα η αξιολόγηση.

Η Citigroup σχολιάζει τις εκτιμήσεις των κυβερνητικών στελεχών ότι μέχρι τον Μάρτιο τα ελληνικά ομόλογα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Βέβαια, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το Φεβρουάριο.

Άλλωστε, η Ελλάδα δεν βρίσκεται υπό ιδιαίτερη πίεση αυτή τη στιγμή, καθώς η οικονομία δείχνει σημάδια σταδιακής ανάκαμψης και δεν υπάρχουν άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης.
Ενώ η Αθήνα έχει επίσης ως στόχο να αξιοποιήσει τις αγορές ομολόγων το καλοκαίρι, αυτό θα απαιτούσε πιθανώς η ΕΚΤ να αρχίσει να αγοράζει κρατικά ομόλογα ως μέρος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της τον Μάρτιο, αναφέρει η Citigroup.

πηγή: bankingnews

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...