Αρχείο

Όλα αλλάζουν: Η Γερμανία απαντά σε Ν.Τραμπ με «ευρωπαϊκό στρατό» για την υπεράσπιση της ΕΕ - Τι θα συμβεί με Κόσοβο κτλ; - Εκδίωξη του ΔΝΤ από Ελλάδα (Βίντεο)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ  υποσχέθηκε  να αναλάβει την ευθύνη για τη δημιουργία ενός νέου στρατού της ΕΕ, ο  οποίος  θα υπερασπιστεί την Ευρώπη ενάντια στους «κινδύνους» της κυβέρνησης Τραμπ .  

Η Καγκελάριος τονίζει ότι  η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει και πρέπει να έχει το δικό της στρατό για να έχει «μεγαλύτερη ευθύνη στον κόσμο», επειδή οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ  Αμερικής και  Ευρώπης είναι σε δύσκολη φάση  λόγω σοβαρών πολιτικών διαφορών.

Η Γερμανία διαβλέπει ότι η ένωση για να είναι πραγματική ένωση θα πρέπει να διαθέτει και στρατιωτικό βραχίονα για να διαπραγματεύεται με Ρωσία, Κίνα και ΗΠΑ και να γίνεται σεβαστός ο λόγος της.

Αλλιώς θα σύρεται συνεχώς πίσω από τις αποφάσεις της Ουάσιγκτον. Το κίνητρο για αυτήν την κίνηση εφευρέθηκε και ονομάζεται Ν.Τραμπ.

Η Μέρκελ είπε για τον ίδιο:

«Ας μην κοροϊδευόμαστε. Από την άποψη ορισμένων από τους παραδοσιακούς μας εταίρους , καθώς και σχετικά με τις διατλαντικές σχέσεις  δεν υπάρχει αιώνια εγγύηση για μια στενή συνεργασία με εμάς τους Ευρωπαίους. Είμαι πεπεισμένη  ότι η Ευρώπη και η ΕΕ θα πρέπει να μάθουν να αναλαμβάνουν  περισσότερες ευθύνες στον κόσμο».

Η  Γερμανίδα ηγέτης επέμεινε ότι μόνο οι Βρυξέλλες, και όχι μεμονωμένα κράτη μέλη, μπορεί να λύσουν με επιτυχία τα παγκόσμια προβλήματα, επικαλούμενη θέματα άμυνας, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης  ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία.

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις αυτήν περίοδο. Θα ήταν αφελές να βασιζόμαστε  πάντα σε άλλους για να λύσουμε τα προβλήματα στη γειτονιά μας», είπε η ίδια.

Παράλληλα ο ίδιος ο οικονομικός «κλειδοκράτορας» της ευρωπαϊκής οικονομίας ο  περιβόητος Χερ Σόιμπλε για πρώτη φορά ξεστόμισε με κομψό τρόπο την εκδίωξη του ΔΝΤ από την Ελλάδα . Κάτι που παραξένεψε πολλούς , αλλά έχει την βάση του στα σχέδια των Γερμανών για την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Οι Γερμανοί σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να "πληρώσουν" από πάνω τους Αμερικανούς να "βολτάρουν" στην χώρα τους με την ιδιότητα του ΝΑΤΟ, για αυτό και  επιθυμούν επιτέλους  να χωρίσουν οι δρόμοι τους με τις ΗΠΑ  μια για πάντα μετά  το 1945 .  

Σύμφωνα με  ευρωπαϊκές πηγές  ο  Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM  στρέφεται πλέον στις αγορές με στόχο να αυξήσει  τα επιπλέον μετρητά που απαιτούνται για το ελληνικό πρόγραμμα ελάφρυνσης του χρέους.

Ο  ESM θέλει να προχωρήσει στην  έκδοση  57 δισ. ευρώ ομολόγων  μακροπρόθεσμα για να καλύψει το πρόγραμμα bail-out της Ελλάδος.

Δεν πρόκειται για καθόλου τυχαίο διπλό,  συγκυριακό οικονομικό και αμυντικό σχέδιο της Γερμανίας , αλλά  αφορά σχέδια που ανάγονται στην εποχή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου με την δημιουργία πανευρωπαϊκών στρατιωτικών σχηματισμών, όπως  η περιβόητη μεραρχία των SS  «Καρλομάγνος», η οποία ήταν η υβριδική προσπάθεια συνένωσης της Ευρώπης υπό γερμανική διοίκηση.

Άλλωστε και η ίδια η ιστορία της απαρχής της  δημιουργίας της σημερινής Γερμανίας εμπεριέχει βίαιες «συνενώσεις» κρατιδίων υπό την διοίκηση συγκεκριμένης ελίτ, που κατά παράδοξο τρόπο  εδρεύει στα Βαυαρικά όρη. Το σημερινό κρατίδιο της Βαυαρίας είναι άλλωστε το πλουσιότερο της Ευρώπης .  

Η ιδία μάλιστα  περιγράφει το Brexit ως μια «συναισθηματική κίνηση» και  προτρέπει  τα υπόλοιπα 27 κράτη μέλη να χρησιμοποιήσουν την απόφαση της Βρετανίας  για την  ταχεία αποδοχή στενότερης  στρατιωτικής συνεργασίας.

Οι δηλώσεις της της Γερμανίδας πολιτικού έγιναν σε πρόσφατη εκδήλωση προς τιμή της από δύο βελγικά πανεπιστήμια για την αναγνώριση του έργου της προς μια «ενωμένη Ευρώπη».

Το κύριο σχέδιο μετά την οικονομική ένωση το  οποίο «τρέχει» και θα ολοκληρωθεί είναι η  στενότερη ευρωπαϊκή συνεργασία σε  στρατιωτικά θέματα με έναν  ευρωπαϊκό στρατό ο οποίος θα στηρίζει τις αποφάσεις της ΕΕ  σε ανατολή και δύση.

Οι ανησυχίες είναι πολλές όπως και οι αντιρρήσεις  ότι ένας στρατός της ΕΕ θα υπονομεύσει θανάσιμα το ΝΑΤΟ και την  δυτική στρατιωτική συμμαχία, η οποία  διατηρεί την ειρήνη στην ήπειρο για 50 χρόνια .

 

Έτσι ακριβώς σκέπτονται οι Γερμανοί  και είναι φυσικό διότι είναι στην φύση τους, μόνο που τα σχέδια αυτά έχουν περιέλθει στην κατοχή των ΗΠΑ και έχει ξεκινήσει ένας αδυσώπητος οικονομικός πόλεμος με θύματα την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και την deutsche bank. Οι Τεύτονες όμως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω σε καμία περίπτωση και θα το πάνε το σχέδιο " Καρλομάγνος" μέχρι τέλους.    

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...