Πολιτική

Χόγερ: Η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ στην Ελλάδα αγγίζει το 10% του ΑΕΠ

Ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα αγγίζει το 10% του ελληνικού ΑΕΠ, κατατάσσοντας τη χώρα στη δεύτερη θέση, μετά την Κύπρο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που επωφελούνται από τις χρηματοδοτήσεις της.

«Μάλλον δεν υπάρχει άλλη χώρα όπου οι δραστηριότητες της τράπεζάς μας είναι ισχυρότερες, από ότι είναι στην Ελλάδα», δήλωσε ο Χόγερ, κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο η Ελλάδα επωφελείται από τις χρηματοδοτήσεις της τράπεζας.

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα για την οποία εν μέρει αλλάξαμε το μοντέλο λειτουργίας μας.

Είμαστε μια συγκεντρωτική τράπεζα με την πλειονότητα του προσωπικού μας, είτε μηχανικοί, είτε οικονομολόγοι να βρίσκονται στην έδρα μας στο Λουξεμβούργο.

Προκειμένου να έρθουμε πιο κοντά στους έλληνες πελάτες μας αλλάξαμε αυτήν την προσέγγιση.

Φτιάξαμε μια ειδική ομάδα επενδύσεων για την Ελλάδα, με δικό της επικεφαλής, η οποία εργάζεται με μεγάλη επιτυχία στη χώρα, κάτι το οποίο σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε.

Θέλουμε να πλησιάσουμε και τους μικρούς πελάτες σε τομείς εταιρικών επιχειρήσεων», εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ.

Συνεχίζοντας, ο Χόγερ εξέφρασε την ικανοποίησή του από τις επενδύσεις της τράπεζας στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ στη χώρα αγγίζει το 10% του ελληνικού ΑΕΠ.

«Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα πιο πολλά γιατί γνωρίζουμε πόσο επείγει η βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της η ΕΤΕπ κάνει αυτό που της αναλογεί», πρόσθεσε τέλος ο Χόγερ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ