Κοινωνία

Χαλκιδική: Αρχίζει η παραγωγή χρυσού στα μεταλλεία Μποδοσάκη

Το εργοστάσιο στη Χαλκιδική ανακατασκευάστηκε πλήρως από την Eldorado Gold και θα παράγει τρία συμπυκνώματα: μολύβδου-αργύρου, ψευδαργύρου και χρυσοφόρου πυριτίου με περιεκτικότητα χρυσού 25 γραμμάρια τον τόνο. Στόχος είναι η παραγωγή χρυσού από την επεξεργασία των συμπυκνωμάτων αυτών να ξεπεράσει τις 70.000 ουγγιές χρυσού το 2017.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 22 ολόκληρα χρόνια που θα λειτουργήσουν ξανά τα μεταλλεία Μποδοσάκη καθώς η νέα μονάδα χτίστηκε στα θεμέλια της ιστορικής βιομηχανίας που σταμάτησε να λειτουργεί το 1995.

Πριν τέσσερα χρόνια το εργοστάσιο εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας ξεκίνησε να εκσυγχρονίζεται και επαναλειτουργεί με στόχο την πλήρη αποκατάσταση του χώρου απόθεσης των παλαιών τελμάτων της Ολυμπιάδας.

Η μονάδα η οποία έχει απορροφήσει επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ θα σταματήσει να λειτουργεί σε τρία χρόνια, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία το νέο εργοστάσιο εμπλουτισμού, που θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου. Εκεί θα εγκατασταθεί το μεταλλευτικό κέντρο της Ελληνικός Χρυσός, που θα περιλαμβάνει το νέο εργοστάσιο εμπλουτισμού και την μεταλλουργία χαλκού χρυσού και αργύρου.

Στην πλήρη ανάπτυξη του επενδυτικού σχεδίου, στο εργοστάσιο εμπλουτισμού του Μαντέμ Λάκκου θα μεταφέρονται για κατεργασία τα μεταλλεύματα από την Ολυμπιάδα και το Μεταλλείο Μαύρων Πετρών.

ΠΗΓΗ: chalkidiki-news.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...