Κόσμος

Τσαβούσογλου: Αναγνωρίσαμε τον δράστη της επίθεσης του Ρέινα (βίντεο)

Αναγνωρίσαμε τον δράστη της επίθεσης ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή.

«Ο άνθρωπος που διέπραξε την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ταυτοποιήθηκε», δήλωσε ο Τσαβούσογλου μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή, χωρίς όμως να δώσει άλλες πληροφορίες.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, περίπου 20 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Δυο φορές έχουν δώσει τα στοιχεία "λάθος" ανθρώπων. Αλλά αυτή τη φορά, η ανακοίνωση ήρθε από επίσημα χείλη: του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή, λίγο μετά τη νέα γκάφα με τη φωτογραφία διαβατηρίου που δόθηκε στη δημοσιότητα και την αναγνώριση ως «τρομοκράτη» ενός επιχειρηματία από το Κιργιστάν, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε ότι ο δράστης της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Reina, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, έχει ταυτοποιηθεί από τις τουρκικές αρχές.

Αλλά αυτό ήταν το μόνο που είπε και δεν έδωσε κανένα άλλο στοιχείο. «Ο άνθρωπος που διέπραξε την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ταυτοποιήθηκε», δήλωσε ο Τσαβούσογλου. Τρεις μέρες μετά την εισβολή ενόπλου στο κλαμπ Reina, όπου άγνωστος άρχισε να πυροβολεί κατά του πλήθους σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 69, ο μακελάρης παραμένει άφαντος και ασύλληπτος.

Νέο video ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει τον δράστη της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος, να βγαίνει από το σπίτι του στις 22:49 το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Από εκεί ξεκίνησε η πορεία του για το Reina, όπου έφτασε με ταξί (σταμάτησε λίγο πιο κάτω από το κλαμπ και περπάτησε μια απόσταση τριών λεπτών) λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα. Μπήκε πυροβολώντας και σκότωσε 39 ανθρώπους, πριν εγκαταλείψει τον τόπο του εγκλήματος. Θεωρείται πως είχε βοήθεια εκ των έσω, αφού χρησιμοποίησε για τη διαφυγή του μια από τις τρεις εξόδους τις οποίες ξέρουν μόνο όσοι δουλεύουν στο κλαμπ.

https://www.youtube.com/watch?v=5IOm_XMJicg

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές