Αρχείο

Η Τουρκία απομακρύνεται από τη Δύση: Τουρκικά «καραγκιοζιλίκια» από Τούρκους και «γκρίζους λύκους» με τον χλευασμό του Αγίου Βασίλη και των Χριστουγέννων (βίντεο, εικόνες)


Κάθε χρόνο Τούρκοι εθνικιστές με πολύ χαμηλό νοητικό επίπεδο σε συνδυασμό με εθνικιστική ιδεολογία χλευάζουν τις χριστιανικές εορτές ως μια ένδειξη απέχθειας που δείχνει ένα μέρος των μουσουλμάνων αυτής της χώρας προς τους Χριστιανούς.

Έτσι  και φέτος μέλη των «γκρίζων λύκων» έπαιξαν το φετινό «σόου» για τον Τύπο της γειτονικής χώρας. «Ένας άνδρας ντυμένος ως Άγιος Βασίλης με την απειλή όπλου διαμαρτύρονταν υποτίθεται για τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές».

santa-turkey

Μια ομάδα των Τούρκων από την ομάδα νέων του κόμματος των γκρίζων λύκων με την ονομασία «ALPEREN» διαμαρτυρήθηκαν για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Τουρκία με την σύλληψη ενός άνδρα ντυμένου ως Άγιου Βασίλη με την απειλή όπλου στο συνοικία Nazilli της δυτικής επαρχίας του Αϊδινίου.

Οι άνδρες ήταν ντυμένοι με τουρκικά παραδοσιακά ρούχα και χόρεψαν τον γνωστό παραδοσιακό χορό «Zeybek» ενώ οι ντόπιοι τους έβλεπαν σε κατάσταση σοκ.

Η  επικεφαλής των ALPEREN στο Αϊδίνιο, Μπουράκ  Γιασάρ, είπε ότι είχε στόχο να "φέρει τους Τούρκους πολίτες πίσω στις ρίζες τους."

"Σκοπός μας είναι να πιέσουμε  τους Τούρκους να επιστρέψουν στις ρίζες τους. Είμαστε Μουσουλμάνοι και Τούρκοι και είμαστε φορείς του Ισλάμ για χίλια χρόνια. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί υπάρχει τόση ευαισθησία για τις χριστιανικές παραδόσεις και όχι για τις παραδόσεις μας, όπως τις εορτές Hıdrellez, Nevruz και άλλες θρησκευτικές και εθνικές εορτές. Οργανώσαμε αυτή τη διαμαρτυρία ενάντια στις γιορτές των Χριστουγέννων, υπενθυμίζοντάς στους συμπολίτες μας ότι θα πρέπει να γιορτάζουν  τις δικές μας εθνικές γιορτές, αντί τις ξένες », είπε ο ίδιος.

Αυτός είναι ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι Τούρκοι εδώ και πολλά χρόνια.

Η τουρκική αστυνομία δεν λαμβάνει θέση παρά μόνο εφόσον πραγματοποιηθούν επεισόδια.  Εάν μια τέτοια διαμαρτυρία ελάμβανε χώρα σε κάποια ελληνική πόλη για παράδειγμα φανταστικό, χλευάζοντας   μια μουσουλμανική εορτή θα είχαμε πόλεμο ανακοινώσεων και απειλών ακόμη και από τον ίδιο τον Ερντογάν.

n_76343_1

Επίσης το άλλο γεγονός το οποίο είναι εξοργιστικό αφορά την κάλυψη αυτών των «καραγκιόζηδων» από τον τουρκικό τύπο με εκτενή ρεπορτάζ τα οποία έχουν γίνει έθιμο κάθε χρόνο.

Βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=IFZ44fvkkiQ5683ded5c03c0e1ca8fe41f75683dd64c03c0e1ca8fe4189https://twitter.com/kurdistannews24/status/815553647064924160

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ