Κόσμος

Τουρκία: Το όνομα του αδικοχαμένου πρέσβη παίρνει ο δρόμος μπροστά από την ρωσική πρεσβεία

Ο δρόμος που περνάει μπροστά από την πρεσβεία της Ρωσίας στην Τουρκία θα πάρει το όνομα του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ, που δολοφονήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου, ανέφερε μια πηγή της ρωσικής πρεσβείας στην Άγκυρα στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

«Η απόφαση να μετονομαστεί ο δρόμος προς τιμήν του Καρλόφ πάρθηκε ομόφωνα σε μια συνάντηση με τις δημοτικές αρχές της Άγκυρας. Ο δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Γκοκτσέκ θα μεταβεί αύριο στην πρεσβεία για να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση», ανέφερε η πηγή.

Στις 20 Δεκεμβρίου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ανακοινώσει σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ το σχέδιο των δημοτικών αρχών της Άγκυρας να φέρει ο δρόμος το όνομα του Καρλόφ.

Μπροστά στις κάμερες, ο 22χρονος αστυνομικός Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς πυροβόλησε και σκότωσε τον Ρώσο διπλωμάτη, στα εγκαίνια μιας έκθεσης, προτού σκοτωθεί από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...