Κοινωνία

Την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» δείχνει η βαλλιστική εξέταση από την επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ - Υπάρχουν ενδείξεις αλλά όχι αποδείξεις

Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στις βολίδες που έπληξαν την κλούβα των ΜΑΤ στην οδό Χ. Τρικούπη στα Εξάρχεια, το όπλο είναι η σφραγίδα της οργάνωσης “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, και πλέον φαίνεται πως η συγκεκριμένη οργάνωση αλλάζει κατεύθυνση και γίνεται ιδιαιτέρως επικίνδυνη αναζητώντας ανθρώπινο θύμα κυρίως μεταξύ αστυνομικών όπως έδειξε η τελευταία της επίθεση.

Δεν τους "έχουν"

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από την πρώτη εμφάνιση της “Ε.Α.” το 2014, είχαν πραγματοποιήσει άμεσα στοχευμένες έρευνες, κλείνοντας έτσι έναν κύκλο υπόπτων οι οποίοι κινούνταν στην περιοχή των Εξαρχείων, και δραστηριοποιούνταν μάλιστα στον Αντιεξουσιαστικό χώρο, έχοντας κατά το παρελθόν στενή επαφή με γνωστό Αντιεξουσιαστή της περιοχής.

Πρόκειται για υποψίες των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίες πρέπει να αποδειχθούν και εκεί είναι το αδύνατο σημείο καθώς δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό που είναι δυνατόν να σταθεί σε δικαστήριο στην περίπτωση που συλληφθούν αυτά τα τέσσερα άτομα.

Βέβαια έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε η διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χ. Τρικούπη, οι έρευνες των Αρχών και ιδιαιτέρως της Αντιτρομοκρατικής έχουν ενταθεί, καθώς εκτιμάται πως η επόμενη εμφάνιση τις συγκεκριμένης οργάνωσης θα είναι πιο αιματηρή και ο σχεδιασμός της θα περιλαμβάνει και ανθρώπινο θύμα.

Στο μεταξύ και όσον αφορά στην σύλληψη της Πόλας Ρούπα σε συνδυασμό με την σύλληψη του 37χρονου ποινικού που φέρεται να είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές όπλων της νεοτρομοκρατίας, στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να συσχετίσουν τα ευρήματα από το σπίτι της συμβίας του Νίκου Μαζιώτη με τα όσα ανακαλύφθηκαν στο σπίτι, αλλά και στην κατοχή του 37χρονου ποινικού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ