Κοινωνία

Σύλληψη Πόλας Ρούπα: Την γιάφκα και τους υποστηρικτές της οργάνωσης αναζητά η Αντιτρομοκρατική

Στην αναζήτηση της γιάφκας με τον οπλισμό της οργάνωσης, τα κλειδιά της οποίας είχε η Πόλα Ρούπα, το στενό κύκλο των δύο με τριών προσώπων που βοηθούσαν τη σύντροφο του Νίκου Μαζιωτη στις ενέργειες αλλά και τους πιθανούς στόχους επικεντρώνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής. Οι αναλυτές εκτιμούν πως οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές καθώς θα ξεδιπλωθεί όλο το κουβάρι του μεγαλύτερου και του σημαντικότερου μέρους του σύγχρονου αντάρτικου πόλης ενώ παράλληλα θα εξιχνιαστούν σχεδόν όλα τα μεγάλα χτυπήματα της τελευταίας διετίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες κινούνται προς τρεις κατευθύνσεις:

- Πρώτον, ξεσκονίζονται οι χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Πόλας Ρούπα, σε μια προσπάθεια να ακτινογραφήσουν πιθανούς στόχους (πρόσωπα και κτήρια) που η οργάνωση σχεδίαζε να χτυπήσει. Τα πρόσωπα που βοηθούσαν τη Ρούπα στην εκτέλεση των σχεδίων της αλλά και σύνδεσμοι που είχαν αναλάβει το ρόλο των αγγελιοαφόρων μεταξύ της 48χρονης και εγκλείστων συντρόφων των φυλακών συμπεριλαμβανομένου και του Νίκου Μαζιώτη.

- Δεύτερον, αναζητούν τη γιάφκα της οργάνωσης μέσα στην οποία κρύβεται ο οπλισμός. Θεωρούν πως ανάμεσα στα κλειδιά που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οδού Ζαΐμη στην Ηλιούπολη όπου είχε στήσει το στρατηγείο της η Ρούπα, υπάρχουν και αυτά της γιάφκας και συνεπώς θέλουν να την εντοπίσουν και να την ξεκλειδώσουν πρώτοι πριν φθάσει το δίκτυο των συνεργών για να την αδειάσει και να “εξαφανίσει” στοιχεία.

- Τρίτον, προσπαθούν να αξιοποιήσουν τα όσα βρέθηκαν στο γκαράζ του Αλίμου. Τα δύο αυτοκίνητα, το Huyndai και το Golf έχουν μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και γίνονται φύλλο και φτερό σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν αποτυπώματα και dna που θα ταυτοποιήσουν συγκεκριμένα πρόσωπα. Παράλληλα, εξετάζεται προσεκτικά και το υλικό από κάμερες της περιοχής έτσι ώστε να διαπιστώσουν ποια ύποπτα πρόσωπα κυκλοφορούσαν σε κοντινή ακτίνα από το γκαράζ και ενδεχομένως μπαινόβγαιναν σε αυτό.

Την ίδια ώρα περιμένουν την απόφαση του εισαγγελέα προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία από τις ταυτότητες που βρέθηκαν και χρησιμοποιούσε η Ρούπα για να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία από άτομα που την είδαν. Αξίζει να τονισθεί ότι ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας βρέθηκε και στο σπίτι της 25χρονης φοιτήτριας στον Άγιο Δημήτριο της οποίας το ρόλο, οι αστυνομικοί, προσπαθούν να αποσαφηνίσουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης