Κόσμος

Συνελήφθησαν Σέρβοι ύποπτοι για πραξικόπημα στο Μαυροβούνιο

Δύο Σέρβοι συνελήφθησαν σήμερα, κατόπιν αιτήματος των δικαστικών αρχών του Μαυροβουνίου, καθώς πιστεύεται ότι εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του πρωθυπουργού Μίλο Τζουκάνοβιτς τον περασμένο Οκτώβριο, ανήμερα των βουλευτικών εκλογών.

Τη νύχτα της 15ης προς τη 16η Οκτωβρίου, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι αστυνομικές αρχές του Μαυροβουνίου συνέλαβαν περίπου 20 πρόσωπα που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να καταλάβουν το κοινοβούλιο με αφορμή την πρόθεση του Τζουκάνοβιτς να ενταχθεί η χώρα του στο ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος ο Τζουκάνοβιτς είχε κατηγορήσει τη φιλορωσική αντιπολίτευση για την απόπειρα αυτή, υποστηρίζοντας ότι οι συνωμότες σκόπευαν να τον δολοφονήσουν. Ωστόσο, η Ποντγκόριτσα υπογραμμίζει πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν μια άμεση εμπλοκή της Μόσχας στην υπόθεση αυτή. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, 14 Σέρβοι παραμένουν υπό κράτηση ενώ καταζητούνται και δύο Ρώσοι.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι Σέρβοι Νεμάνια Ρίστιτς, 43 ετών και Πρέντραγκ Μπογκίτσεβιτς συνελήφθησαν με βάση το διεθνές ένταλμα που είχε εκδόσει το Μαυροβούνιο τον περασμένο Δεκέμβριο. Η υπουργός Δικαιοσύνης Νέλα Κουμπούροβιτς από την πλευρά της είπε ότι η Σερβία θα εξετάσει το αίτημα έκδοσης των δύο ανδρών όταν αυτό υποβληθεί από τις αρχές του Μαυροβουνίου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών (DPS) του Τζουκάνοβιτς κέρδισε τις εκλογές του Οκτωβρίου, ωστόσο ο ίδιος ο Τζουκάνοβιτς παραχώρησε στον Ντούσκο Μάρκοβιτς την πρωθυπουργία. Η νέα κυβέρνηση σχεδιάζει να επικυρώσει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ εντός της χρονιάς, παρά τις έντονες διαφωνίες της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...