Κοινωνία

Στο γερμαννικό όμιλο Daimler περνάει η ελληνική εταιρεία Taxibeat

Στο όμιλο της Daimler περνάει, η ελληνική εταιρεία Taxibeat, που είχε αναπτύξει εφαρμογή λογισμικού για όσους χρησιμοποιούν ταξί.

Η εξαγορά έκλεισε και ο γερμανικός όμιλος θα αποκτήσει την Taxibeat μέσω της θυγατρικής εταιρείας My Taxi η οποία έχει το ίδιο αντικείμενο.

Το τίμημα να εκτιμάται ότι κινείται στα επίπεδα των 40 εκατ. ευρώ.

Η My Taxi δραστηριοποιείται από το 2009 σε περισσότερες από 40 πόλεις ανά τον κόσμο και έχει περισσότερα από 10.000.000 χρήστες.

Σε λίγους μήνες η Taxibeat συμπληρώνει έξι χρόνια λειτουργίας από την ίδρυσή της τον Μάιο του 2011. Με βάση τα τελευταία στοιχεία που είχε παρουσιάσει η διοίκηση της εταιρείας το Taxibeat έχει σταθερά ηγετική θέση στην Αθήνα, αλλά και στη Λίμα, πρωτεύουσα του Περού, αγορά που δραστηριοποιείται τα δύο τελευταία χρόνια και στην οποία επεκτείνει στην παρούσα φάση τις δραστηριότητές του στις πόλεις Cusco και Arequipa.

Το Taxibeat «τρέχει» με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που αγγίζει το 180%, καταγράφοντας πολλαπλάσιο αριθμό διαδρομών χρόνο με το χρόνο. Το στοιχείο αυτό σαφώς δεν πέρασε απαρατήρητο από τους Γερμανούς.

Εκτιμάται πως περίπου 850.000 χρήστες είναι σήμερα εγγεγραμμένοι στην δωρεάν εφαρμογή, ενώ η εταιρία καταγράφει κερδοφορία, γεγονός που την έκανε πόλο έλξης για τη Daimler.

Η Daimler που είναι γνωστή στην Ελλάδα για τη Mercedes και τα Smart, τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στις υπηρεσίες αυτοκίνησης και τις νέες τεχνολογίες.

Η My Taxi που θα αποτελέσει το όχημα εξαγοράς του Taxibeat ιδρύθηκε το 2009 και το 2016 αγόρασε την αγγλική Hailo που κάνει την ίδια δουλειά. Επίσης η Daimler έχει στην κατοχή της την Moovel που παρέχει υπηρεσίες μετακινήσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...