Κύπρος

Σταθμό για το Κυπριακό χαρακτήρισε ο Ν. Αναστασιάδης την κατάθεση χαρτών για πρώτη φορά


Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην Γενεύη για θετική έκβαση των συζητήσεων στο Κυπριακό, καθώς πριν από λίγο οι ηγέτες της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς κατέθεσαν για πρώτη φορά τους χάρτες τους για το εδαφικό.Τώρα οι χάρτες θα εξετασθούν σε κάθε τους λεπτομέρεια από τους υπεύθυνους Κτηματολογίου, προκειμένου να αποφανθούν αν η πρόταση της άλλης πλευράς είναι εντός του πλαισίου της πρόσφατης συμφωνίας.

Για «σταθμό στην ιστορία» έκανε λόγο ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, μέσω Twitter.

Χριστοδουλίδης: Η πρώτη φορά που ανταλλάσονται χάρτες

«Παρουσία του κ. Αϊντε των χαρτογράφων και του ΟΗΕ ανταλλάχθηκαν οι χάρτες που κειμένονται στο πλαίσιο του Μον Πελερέν», επισήμανε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σημειώνοντας, ότι είναι κατ’ ουσία η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Οπως ανέφερε, «υπάρχουν πρόνοιες που δεν μας ικανοποιούν ως τελικό αποτέλεσμα και οι διαφωνίες έχουν υποβληθεί γραπτώς από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη».

Ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε πως αύριο, Πέμπτη, αποκλειστικό θέμα που θα συζητηθεί, θα είναι η ασφάλεια και οι εγγυήσεις. Πρόσθεσε ακόμη πως η αυριανή διάσκεψη θα είναι πολυμερής με την παρουσία της Ε.Ε και του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...