Κόσμος

ΣΟΚ: Η Τουρκία «δώρισε» δύο αποβατικά σκάφη στο «τουρκοκυπριακό λιμενικό σώμα»! - Δείτε εικόνες

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό «δώρισε»  2 αποβατικά  σκάφη στο λιμενικό σώμα των τουρκοκυπρίων με σκοπό τον μελλοντικές επιχειρήσεις στην μεγαλόνησο από  τις δυνάμεις ασφαλείας των κατεχομένων, ενόψει της επικείμενης  διαμάχης με την ΑΟΖ. 

Πρόκειται για δύο  σκάφη με  αριθμό  KKTCSG-301 και KKTCSG 303 τα οποία παραδόθηκαν σε ειδική τελετή παρουσία Τούρκων ανωτάτων αξιωματικών, γράφει ο τουρκοκυπριακός τύπος, προδικάζοντας ότι θα έχουμε "σαματά" λίαν συντόμως.

Την ίδια στιγμή η Κύπρος αναμένει από το Ομάν την δωρεά  ενός περιπολικού σκάφους από το βασιλικό ναυτικό (Royal Navy of Oman) .

Για τη μεταφορά του στην Κύπρο, έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο κρατών να μεταβούν στο Ομάν στελέχη του Ναυτικού της Ε.Φ. και να το μεταφέρουν στην Κύπρο μαζί με στελέχη του Βασιλικού Ναυτικού του Ομάν.

Το συγκεκριμένο πλοίο, όπως είχε ενημερώσει ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Άμυνας του Σουλτανάτου, έχει συνολικό μήκος 61,47 μέτρα, πλάτος 10,67 μέτρα, βύθισμα 3,9 μέτρα, εκτόπισμα 948 τόνους, έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων ενώ η οικονομική του ταχύτητα είναι 12 ναυτικά μίλια.

Η κίνηση του Ομάν προκάλεσε αντιδράσεις από την  Τουρκία, καθώς οι δύο χώρες διατηρούν καλές διπλωματικές σχέσεις για αυτό και προέβηκε σε απάντηση με την αποστολή δύο περιπολικών σκαφών στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Η αποστολή δύο περιπολικών σκαφών  από την τουρκική πλευρά προοιωνίζει ότι πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις στην νήσο από τον Ερντογάν ο οποίος  αναζητά εναγωνίως  «πεδίο δράσης» για να ξεφύγει από τα αδιέξοδα στα οποία έχει εμπλέξει την χώρα του.

Το επερχόμενο καλοκαίρι από ότι φαίνεται να είναι πολύ θερμό και σίγουρα θα δούμε εξελίξεις προς την ελληνοκυπριακή πλευρά με θέμα τα κοιτάσματα υδρογοναθράκων  .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...