Αρχείο

Σημαντική εξέλιξη: «Η Ευρωζώνη θα συνεχίσει το πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, ακόμη και χωρίς το ΔΝΤ»

Πλήρης και ολοκληρωτική επιβεβαίωση του άρθρου μας με τίτλο  («Η Ελλάδα θα δεχτεί επίθεση από την Τουρκία με αφορμή το Κυπριακό – Ο Τραμπ θα την αφήσει στο έλεος της»), με το  οποίο είχαμε προειδοποιήσει ότι  o γκουρού  της παγκόσμιας οικονομίας Mujtaba Rahman, επικεφαλής της Eurasia Group, και ο Erik Nielsen, του ομίλου UniCredit , μας έδωσαν εικόνα αυτό που θα δούμε την επόμενη μέρα ως έθνος .

 «Η  πορεία του χρέους Ελλήνων θα αυξηθεί ενώ θα συνεχιστούν οι εντάσεις με την Τουρκία πάνω από το ζήτημα της Κύπρου. Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος δεν είναι διατεθειμένος να πράξει οτιδήποτε για την Ελλάδα», είχαν δηλώσει οι ίδιοι ως μάντεις  .

Σήμερα μας ήρθε  το «τηλεγράφημα» από τις Βρυξέλλες για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις προθέσεις των ΗΠΑ για το ταμείο.

«Η ευρωζώνη θα συνεχίσει το πρόγραμμα διάσωσης της για την Ελλάδα,  με ή χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, ο οποίος  σαφώς γνωρίζει …πολλά.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM  στρέφεται πλέον στις αγορές με στόχο να αυξήσει  τα επιπλέον μετρητά που απαιτούνται για το ελληνικό πρόγραμμα ελάφρυνσης του χρέους.

Ο  ESM θέλει να προχωρήσει στην  έκδοση  57 δις ευρώ ομολόγων  μακροπρόθεσμα  για να καλύψει το πρόγραμμα bail-out της Ελλάδος.

Πρόκειται για μια σαφή και κατηγορηματική στάση της Γερμανίας η οποία φυσικά «κινεί» τα νήματα στην ΕΕ, απέναντι στην  νέα αμερικανική ηγεσία του Ν.Τραμπ, κατά την οποία οι Γερμανοί αποφάσισαν να κινηθούν ταχύτατα .

Οι Αμερικανοί και το ΔΝΤ υπό την ηγεσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ που αποτελεί την μεγαλύτερη χώρα που συνεισφέρει στο ταμείο,  δεν είναι διατεθειμένοι να συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία και θεωρούν ότι αυτό είναι πρόβλημα καθαρά του Βερολίνου.

Από την άλλη πλευρά οι Γερμανοί τεχνοκράτες όπως πάντα  έχουν στο «συρτάρι τους» πολλά σχέδια  για την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη στην οποία επιθυμούν να κυριαρχήσουν οπωσδήποτε.

Η χώρα μας έχει εισέλθει κατά παράδοξο τρόπο σε άλλη τροχιά και ενδεχομένως ίσως να αλλάξουν   τα πράγματα προς το καλύτερο για την ελληνική οικονομία…όχι όμως για τους Έλληνες που θα  εξακολουθούν να βασανίζονται μέχρι τελικής πτώσεως .

Επισημαίνουμε ότι μόνο στο κλάδο του τουρισμού έχουμε ένα εκατομμύριο κρατήσεις το μήνα πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα φέτος θα βουλιάξει από τουρίστες που στέλνουν οι παγκόσμιοι tur operators...τίποτα δεν είναι τυχαίο όπως  από την επανατοποθέτηση μεγάλων ξένων κεφαλαίων σε ελληνικούς τίτλους.

Ότι όμως και να αποφασίσουν οι ξένοι και η τρόικα εάν δεν αλλάξουμε τακτική και δεν  υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας και τα συμφέροντα των Ελλήνων,  δεν πρόκειται να επιτύχουμε τίποτα ούτε σήμερα ούτε αύριο , οποιαδήποτε ρύθμιση και να μας δώσουν.

Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε πάντα.    

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...