Κοινωνία

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ «χτύπησε» τα νησιά Φίτζι

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις στις 10:52 π.μ. (12:52 π.μ. ώρα Ελλάδας), και είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 280 χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του Φίτζι, Σούβα, σε ρηχό εστιακό βάθος (15 χλμ), ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

To USGS προειδοποίησε για πιθανά επικίνδυνα κύματα τσουνάμι σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το Reuters.

Όμως η προειδοποίηση ακυρώθηκε, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη των Φίτζι, Σούβα, που βρίσκεται στις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού Βίτι Λέβου.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα, ενώ δεν έχει εκδοθεί καμία προειδοποίηση για τα νησιά της Χαβάης και τη Νέας Ζηλανδίας.

Τη δόνηση των 7,2 Ρίχτερ, ακολούθησε σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

«Ο σεισμός δημιούργησε αρκετό πανικό, υπάρχουν αυτοκίνητα που περιμένουν στην ουρά ενώ καταφεύγουν σε ψηλόστερο έδαφος», είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ο διευθυντής της οργάνωσης Oxfam στο Φίτζι, Γιοβέζα Σαλαντόκα, από τη Σούβα.

Η Κορίν Άμπλερ, υπάλληλος του Ερυθρού Σταυρού στη Σούβα, έγραψε στο Twitter ότι όλο το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού και οι περισσότεροι στην πρωτεύουσα «πηγαίνουν σε ψηλότερο έδαφος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ