Κοινωνία

Ποινική δίωξη κατά του Αρτέμη Σώρρα - Διώκεται για υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο

Για υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ’ εξακολούθηση διώκεται ο Αρτέμης Σώρρας.

Η ποινική δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε μετά από αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή τη δημοσίευση στο διαδίκτυο συνεντεύξεων ή δηλώσεων του Αρτέμη Σώρρα για τους αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ειδικότερα οι αξιόποινες πράξεις του ιδρυτή της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» ο οποίος θα δικαστεί με απευθείας κλήση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αφορούν :

-Συνέντευξη του στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 σε ιστοσελίδα. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, είχε πει ότι «Είναι ύβρις για του Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιάδα».

-Ανάρτηση στο facebook, με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2016 στην οποία ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του και επιπλέον ότι θεωρεί «τεράστια προσβολή και βεβήλωση για όλους τους ανθρώπους Έλληνες οι παραολυμπιακοί αγώνες που τα ζώα μας επιβάλλουν στον πλανήτη μας».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται όλες οι εισαγγελικές έρευνες με κεντρικό πρόσωπο τον Α. Σώρρα. Μετά το πέρας της κάθε μίας, ο αρμόδιος εισαγγελικός θα κρίνει και την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του Σώρρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...