Κοινωνία

Παρατείνονται για ένα μήνα τρία προγράμματα προστασίας ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων

Παράταση 30 ημερών δίνει η κυβερνηση σε τρία προγράμματα κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, με τροπολογια των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα με την τροπολογία παρατείνεται κατά ένα μήνα, δηλαδή, μέχρι 31/1/2017, η εφαρμογή του:

- προγράμματος παροχής της επιδότησης σίτισης ατόμων και οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας

- και του πιλοτικού προγράμματος για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, που υλοποιείται σε 30 δήμους της χώρας, για το οποίο ψηφίστηκε η επέκτασή του σε όλη την επικράτεια από 1/1/2017 και προφανώς οι διαδικασίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Με την ίδια τροπολογία δίνεται δίμηνη παράταση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017 στο πρόγραμμα Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας, από την οποία σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκύπτει δαπάνη ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ επί του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η μηνιαία παράταση των δύο πρώτων προγραμμάτων, κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των δικαιούχων μέχρι την καθολική ενεργοποίηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και την έναρξη της διαδικασίας πληρωμών του Φεβρουαρίου. Για τις δε, Δομές Φτώχειας τα συναρμόδια υπουργεία επικαλούνται στην αιτιολογική έκθεση την απρόσκοπτη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους μέχρι την έναρξη λειτουργίας των νέων δομών του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η παράταση στο πρόγραμμα σίτισης όπως υπολογίζει το ΓΛΚ στην έκθεσή του, θα προκαλέσει δαπάνη  13,5 εκατομμυρίων ευρώ επί του κρατικού προϋπολογισμού.

Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τον υποχρεωτικό έλεγχο των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, το οποίο εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια το πρωί της προσεχούς Πέμπτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...