Κοινωνία

Πάγωσε το Οροπέδιο Λασιθίου -Το θερμόμετρο έδειξε -15

Στην επόμενη μέρα, μετά το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας, με την έντονη χιονόπτωση και τον πάγο στους δρόμους, είναι στραμμένο το ενδιαφέρον υπηρεσιών, τοπικών αρχών και πολιτών.

Οι θερμοκρασίες είναι πολικές ενώ στο Οροπέδιο Λασιθίου, καταγράφηκε ίσως η χαμηλότερη θερμοκρασία στην Κρήτη, με τον υδράργυρο να κατρακυλά στους – 15 βαθμούς Κελσίου, λίγο πριν τις 7 το πρωί της Δευτέρας όπως βλέπετε στη φωτογραφία του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη, ο οποίος είπε ότι το θερμόμετρο έδειξε μέχρι και -16,3 βαθμούς, νωρίτερα!

Στο Οροπέδιο σε πολλά σημεία, το χιόνι έχει φτάσει το ένα μέτρο. Νωρίς το πρωί το θερμόμετρο στα Ανώγεια έδειξε -6 βαθμούς και στο Καστέλι -5. Τα προβλήματα παραμένουν καθώς αρκετά χωριά είναι αποκλεισμένα, ενώ στις εθνικές οδούς απαιτείται αυξημένη προσοχή.

Ενα από τα χωριά που «κρύφτηκε» στο χιόνι στο Οροπέδιο είναι το Καμινάκι

Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης απροσπέλαστοι είναι οι δρόμοι:

Δ.Α. ΧΑΝΙΩΝ

  • Από Φουρνέ προς Ομαλό.
  • Από Περιβόλια έως και Θέρισο.
  • Από οροπέδιο Κράπη έως Ίμπρο και από Ίμπρο έως Καλικράτη.
  • Κεραμιά , από Μαλάξα και από Παναγιά.  Κακόπετρο προς Κάντανο και από Στροβλές προς Ομαλό και από Ανατολικό Σέλινο προς Ομαλό.

Δ.Α. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

  • Επ. Οδ. Σπήλιου – Γερακαρίου.
  • Επ. Οδ. Ανωγείων – Νίδας. Δ.Α. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
  • Από Άγιο Νικόλαο προς Οροπέδιο Λασιθίου. Αποκλεισμός των χωριών Ζένια, Αμύγδαλοι, Μέσα Ποταμοί, Έξω Ποταμοί.
  • Ε.Ο. Σητείας – Αγίου Νικολάου από το Τ.Κ. Χαμεζίου έως το Τ.Κ. Τουρλωτής.
  • Ε.Ο. Σητείας – Ιεράπετρας, από το Τ.Κ. Λιθίνων έως Τ.Κ. Μαρωνιάς και από Τ.Κ. Ζήρου έως Σητεία.

Μόνο με αλυσίδες η πρόσβαση:

  • Δ.Α. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Επ. Ο Ρέθυμνου - Αμαρίου (από Ι.Μ. Αρκαδίου και από Πράσσες προς Αμάρι).

  • Δ.Α. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Από Οροπέδιο Λασιθίου προς Ηράκλειο και εντός της περιοχής Οροπεδίου.

Ωστόσο, από νωρίς το πρωί, δεν έλειψαν τα τροχαία. Κάθετα έκλεισε, και στα δύο ρεύματα, το δρόμο λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ στο δρόμο προς τις Αρχαιότητες της Κνωσού, λίγο πριν τις 8, εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Με την παρέμβαση των τοπικών αρχών, το λεωφορείο στο οποίο, ευτυχώς δεν υπήρχαν επιβάτες, μετακινήθηκε στην άκρη του δρόμου και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε αρχικά στο ένα ρεύμα. Το πρωί, έκλεισε ο δρόμος στο ύψος της γέφυρας Παπαναστασίου, ενώ γυαλί είναι ο δρόμος προς Σκαλάνι - στο ύψος του κόμβου της Καλλιθέας – επίσης στις στροφές των Λινοπεραμάτων, στην Ανάληψη χερσονήσου, στο δρόμο για Μεσαρά στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας ενώ παγετός επικρατεί και σε όλες τις εθνικές οδούς, όπου από το πρωί, καταγράφεται μπαραζ τροχαίων, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς. Την προσοχή των οδηγών εφιστά η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, εξαιτίας του παγετού που έχει δημιουργηθεί σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύο.

Πηγή: ekriti.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...