Κόσμος

Ο Μ. Ομπάμα «αδειάζει» τον Ν. Τραμπ: «Οι Ρώσοι σκόπευαν να επέμβουν στις αμερικανικές εκλογές»

Μετά τη δημοσίευση της αποχαρακτηρισμένης έκθεσης των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών για τις ρωσικές επεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι οι Ρώσοι «σκόπευαν να επέμβουν».

«Πιστεύω ότι είναι αλήθεια πως οι Ρώσοι είχαν σκοπό να επέμβουν και επενέβησαν» στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC και την εκπομπή This Week, η οποία θα μεταδοθεί την Κυριακή.

«Θα είμαι ειλικρινής, ένα από τα πράγματα για τα οποία ανησυχώ είναι ο βαθμός στον οποία είδα πολλά σχόλια τώρα τελευταία από Ρεπουμπλικάνους, ειδικούς ή πολιτικούς σχολιαστές που φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον (Ρώσο πρόεδρο) Βλαντίμιρ Πούτιν από τους συμπολίτες τους, διότι αυτοί οι συμπολίτες είναι Δημοκρατικοί. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται», κατήγγειλε ο Ομπάμα.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να εκφράζει αμφιβολίες για το αν οι Ρώσοι έκαναν κυβερνοεπιθέσεις στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και, ακόμη και αφού ενημερώθηκε για το θέμα από τις υπηρεσίες Πληροφοριών, επέμεινε ότι οι αυτές «δεν είχαν καμία επίπτωση στο αποτέλεσμα των εκλογών».

Πάντως ο Ομπάμα είχε μια συμβουλή για τον διάδοχό του: «Πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε στην ίδια ομάδα. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είναι με την ομάδα μας».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...