Κόσμος

Ο Μ. Νετανιάχου στηρίζει την απονομή χάριτος σε λοχία που σκότωσε Παλαιστίνιο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι στηρίζει την απονομή χάριτος στον νεαρό ισραηλινό υπαξιωματικό που κρίθηκε ένοχος νωρίτερα σήμερα από στρατοδικείο για την δολοφονία ενός Παλαιστινίου δράστη επίθεσης, τον οποίο πυροβόλησε και σκότωσε ενώ αυτός κειτόταν τραυματισμένος στο έδαφος στη Χεβρόνα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η δίκη του 20χρονου λοχία Ελόρ Αζάρια καθώς και η ετυμηγορία του στρατοδικείου διχάζουν το Ισραήλ, με ακροδεξιούς πολιτικούς να καλούν τον πρόεδρο Ρεουβέν Ριβλίν να απονείνει χάρη στον λοχία.

«Αυτή είναι μια δύσκολη και επώδυνη μέρα - πρώτα και κύρια για τον Ελόρ, την οικογένεια του, τους ισραηλινούς στρατιώτες, πολλούς πολίτες και τους γονείς των στρατιωτών, ανάμεσα τους βρίσκομαι και εγώ… Στηρίζω την απονομή χάριτος στον Ελόρ Αζάρια» τόνισε ο Νετανιάχου με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα του στο facebook.

Το τριμελές στρατοδικείο απέρριψε τα επιχειρήματα του 20χρονου λοχία ότι έδρασε σε κατάσταση άμυνας και τον καταδίκασε ομοφώνως.

Το περιστατικό της δολοφονίας του Παλαιστίνιου δράστη ήλθε στο φως μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο ο Αζάρια εικονίζεται να πυροβολεί μια φορά στο κεφάλι τον δράστη μιας επίθεσης με μαχαίρι, τον Άμπντελ Φάταχ αλ Σαρίφ, 21 ετών, ο οποίος είχε τραυματίσει έναν Ισραηλινό στρατιώτη και βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος, τραυματισμένος.

Η νεκροψία-νεκροτομή από έναν Ισραηλινό κι έναν Παλαιστίνιο γιατρό έδειξε ότι η σφαίρα του λοχία Αζάρια σκότωσε τον Παλαιστίνιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...