Εκκλησία

Ο Μητροπολίτης Φωκίδος για την φωτιά στην Μονή Βαρνάκοβας

«Τεράστια η καταστροφή, συγκινητικό το ενδιαφέρον όλων για βοήθεια».

Τεράστιες ήταν οι ζημίες, που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας, σύμφωνα με δηλώσεις του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φωκίδος κυρίου Θεόκτιστου, στο npress.gr.

Ολοσχερώς κάηκαν τόσο τα υπάρχοντα των αδελφών που διέμεναν στην Μονή, όσο και άλλα λείψανα και κειμήλια, καθώς και η βιβλιοθήκη με αρχαία βιβλία που διατηρούνταν στο ιστορικό μοναστήρι. Διασώθηκαν ευτυχώς κάποια λείψανα και η ιερή εικόνα της Παναγίας.

Όπως μας δήλωσε ο Σεβασμιώτατος κος Θεόκτιστος, συγκινητικό ήταν το ενδιαφέρον που έλαβε, τόσο ο ίδιος, όσο και η Μοναστική Αδελφότητα της καταστραφείσης Ιεράς Μονής, από άλλους Μητροπολίτες που έσπευσαν να τους εκφράσουν την συμπαράσταση τους , αλλά και από τον Περιφερειάρχη και άλλους παράγοντες του τόπου. Εξέφρασε δε, την ελπίδα του να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό και με τη βοήθεια όλων οι ζημίες που προκλήθηκαν.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Σεβασμιώτατου :

 

https://youtu.be/UgqlQR_1UWQ

Δείτε τι φωτιά στην μονή Βαρνάκοβας.

https://www.youtube.com/watch?v=dv7kQDcU2es

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές