Πολιτική

Ο Α.Τσίπρας καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μαξίμου για Κυπριακό και ελληνοτουρκικά

Τους πολιτικούς αρχηγούς, σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου καλεί ο Αλέξης Τσίπρας για το Κυπριακό, καθώς οι εξελίξεις ενόψει και της πολυμερούς συνόδου της Γενεύης, εισέρχονται στην τελική ευθεία.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με τις διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr την ερχόμενη εβδομάδα, με πλέον σημαντική ασφαλώς τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξέτασε και το ενδεχόμενο σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά μπροστά στον κίνδυνο να μην υπάρξει κοινό ανακοινωθέν, επέλεξε τα τετ α τετ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κινητικότητα στο Κυπριακό, πάντως, είναι έντονη, καθώς τις επόμενες ημέρες επισκέπτονται την Αθήνα ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του Ηνωμένων Εθνών κ. Άιντε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Βρετανίας, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, προκειμένου στις 6 Ιανουαρίου να συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...