Αρχείο

Ολική ανατροπή στο Αιγαίο - Η Τουρκία θα παραλάβει το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος F-35 το 2019 – Συνεχίζεται πυρετωδώς το πρόγραμμα 260 ΤΟΜΑ Kaplan

Η Τουρκία αναμένει την παράδοση του πρώτου μαχητικού 5ης γενιάς  Lockheed Martin F-35 για την πολεμική αεροπορία της το 2019, αναφέρουν τουρκικές  πηγές.

Αυτή η δήλωση έγινε από το επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ. Η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει, σύμφωνα με  τον ίδιο  116 αεροσκάφη αυτού του τύπου, από την 10η παρτίδα παραγωγής της αμερικανικής εταιρείας .

Η παρουσία του αεροσκάφους αυτού στο Αιγαίο σύμφωνα με Έλληνες εμπειρογνώμονες του είδους,  θα αλλάξει δραματικά το «ισοζύγιο» της δύναμης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία .

Ο λόγος έχει να κάνει με το αναβαθμισμένο επίπεδο γενιάς  του  αεροσκάφους αυτού του τύπου το οποίο θα δύναται να εκτοξεύει το φονικό φορτίο του από μεγάλη απόσταση,  ευρισκόμενο το ίδιο στο απυρόβλητο.

 Η ελληνική πλευρά «στο παρά πέντε» κινείται σε δύο άξονες , είτε σε αναβάθμιση των  αεροσκαφών F-16 που διαθέτει , είτε στην προμήθεια μέσω FMS αεροσκαφών F-15E από τις ΗΠΑ.

Ότι όμως από αυτά τα δύο υλοποιηθεί  τελικά θα είναι προσωρινό και για ορισμένο διάστημα, και απαιτείται δραστική και μόνιμη λύση .

Την ίδια στιγμή η τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία των  τεθωρακισμένων οχημάτων  FNSS , εργάζεται πυρετωδώς για την εκτέλεση συμβολαίου με τον τουρκικό στρατό  για την κατασκευή 260 ΤΟΜΑ Kaplan (Tiger), τα οποία θα αντικαταστήσουν  όλα τα  ΤΟΜΠ  Μ113 του τουρκικού στρατού.

Η συμφωνία  υπεγράφη επίσημα στις 27 Ιουνίου 2016, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό υπουργείο άμυνας .

Το νέο όχημα, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, θα έχει ενσωματωμένους και αντιαρματικούς  πυραύλους  στο πυργίσκο σε μια αντιγραφή του ρωσικού BMP-T .

Το συνολικό πρόγραμμα αφορά  260 ειδικά αντιαρματικά τεθωρακισμένα και τροχοφόρα οχήματα μάχης  (Anti-Tank Vehicles). Το KAPALN θα είναι εξοπλισμένο επίσης με ένα πυροβόλο των 30mm και ένα πολυβόλο  7,62 .

Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα προγράμματα ο τουρκικός στρατός μέσα σε ένα με ενάμιση χρόνο θα έχει αλλάξει ένα μεγάλο μέρος των οπλικών του συστημάτων « θεού θέλοντος », διότι όλα θα μπορούσαν να συμβούν μέσα σε αυτό διάστημα σε μια χώρα η οποία έχει αποκτήσει τόσους εχθρούς παντού γύρω της στην Α.Μεσόγειο , συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ .

Πάντως υπάρχουν πηγές που λένε ότι όσο υπάρχει στην εξουσία ο Ερντογάν οι Τούρκοι δεν πρόκειται να δουν να πετάει στον ουρανό  F-35 , ενώ οι θεμελιώδεις διαφωνίες με τις ΗΠΑ συνεχίζονται σε καίρια και φλέγοντα ζητήματα όπως οι Κούρδοι στην Συρία και η έκδοση του Φ.Γκιουλέν.  

 

https://youtu.be/0Cun4o5qvNE?t=4

https://youtu.be/k6MulpZA-wc?t=12

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ