Επιστήμη

Να Κάθε Πότε Πρέπει να Αλλάζετε τους Κωδικούς σας στο Internet!

Το διαδίκτυο είναι μέρος της ζωής μας και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς. Όσο χρήσιμο κι αν είναι, όμως, μπορεί να γίνει και εξίσου τρομακτικό, όσον αφορά τα ζητήματα ασφάλειας. Πολλές φορές μέσα στην αμάθεια και τον πανικό μας για να προστατέψουμε την «ιδιωτικότητά» μας καταφεύγουμε στη λύση της συχνής αλλαγής των κωδικών πρόσβασης.

Η αλλαγή των «passwords», όπως λέγονται οι κωδικοί πρόσβασης, μας προκαλεί την ψευδαίσθηση πως είναι κάτι που ενισχύει την προστασία μας στο διαδίκτυο. Συμβαίνει όμως πραγματικά αυτό;

Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου του Carleton, από το Οντάριο του Καναδά, η συχνή αλλαγή των passwords δεν κρατά τους χάκερς μακριά από τους λογαριασμούς των χρηστών αλλά ούτε και τους αποθαρρύνει όταν κάποιος έχει μπει στο στόχαστρό τους. Μελετώντας μάλιστα οι ερευνητές ένα δείγμα χρηστών του διαδικτύου που άλλαζε συχνά τους κωδικούς του κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι χάκερς δεν σταματούν ποτέ με το μοναδικό φυσικό αποτέλεσμα για τους χρήστες η ταλαιπωρία τους.

Μπορεί, όμως, στα αλήθεια κάτι να τους σταματήσει;

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα αποτελέσματα της έρευνας η κύρια αιτία που συμβαίνει αυτό είναι διότι οι χρήστες συνήθως δεν αλλάζουν πραγματικά τον κωδικό τους. Απλώς αντικαθιστούν ή συμπληρώνουν στον ήδη υπάρχοντα λογαριασμό κάποια σύμβολα όπως τα «#, $, %, *», κάτι που σαφώς δεν είναι αποτελεσματικό..

Πηγή:  spirossoulis.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης