Κοινωνία

Μια εντυπωσιακή «προσεδάφιση» στην επιφάνεια του Πλούτωνα (βίντεο)


Κάπως έτσι θα φαίνεται το έδαφος του Πλούτωνα αν μπορούσαμε να προσεδαφισθούμε εκεί και να το βλέπαμε από κοντά.

Ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησε η Εθνική Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NASA) αποτελούμενο από περισσότερες από 100 εικόνες που έλαβε από το διαστημικό της σκάφος Νέοι Ορίζοντες (New Horizons), στην περίπου έξι εβδομάδων προσέγγιση και στενή επαφή που είχε με τον Πλούτωνα το καλοκαίρι του 2015.

Το βίντεο ξεκινάει και δείχνει τον πιο μακρινό πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος όταν αυτός φαίνεται σαν κουκίδα, μαζί με τον δορυφόρο του τον Χάροντα, και φτάνει να μας «προσγειώσει» στο έδαφος του Πλούτωνα που ανεπίσημα ονομάστηκε Πεδιάδα Σπούτνικ (Sputnik Planitia).

Οι εικόνες πάρθηκαν από την έγχρωμη κάμερα Ralph του σκάφους και οι τεχνικοί της NASA τις χρωμάτισαν τόσο όσο να φαίνονται όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσικό πεδίο, ενώ το έφτιαξαν επίσης έτσι ώστε να νομίζει ο θεατής ότι κάνει μια βουτιά στην επιφάνεια του Πλούτωνα. Οι εικόνες είναι πολύ μεγάλης ευκρίνειας και όπως θα δείτε είναι πέρα για πέρα συναρπαστικές.

Πηγή: techit.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...