Κόσμος

«Αθωώνει» μεν την Μόσχα για «κατασκευασμένες πληροφορίες» αλλά θεωρεί ότι εκείνη οργάνωσε τις κυβερνοεπιθέσεις - Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν προσπάθησε ποτέ να τον πιέσει και επέρριψε την ευθύνη για τις αναφορές στον Τύπο ότι η Μόσχα είχε «κατασκευάσει» πληροφορίες, με σκοπό να τον εκθέσει, στις υπηρεσίες πληροφοριών.

https://youtu.be/8FkHSi5gMQo

Με σειρά αναρτήσεων στον λογαριασμό του στο Twitter, μερικές ώρες πριν από την πρώτη εδώ και έξι μήνες συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Τραμπ κατηγόρησε τις υπηρεσίες πληροφοριών για «μια τελευταία βολή» εναντίον του με τη διαρροή της πληροφορίας. «Ζούμε στη Γερμανία των ναζί;» αναρωτήθηκε.

«Η Ρωσία δεν προσπάθησε ποτέ να με πιέσει. Δεν έχω καμία σχέση με τη Ρωσία. Ούτε συμφωνίες ούτε δάνεια ούτε τίποτα» έγραψε ο Τραμπ σε μία από τις αναρτήσεις του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις διαψεύσεις του Κρεμλίνου, που αρνήθηκε την ύπαρξη του φακέλου που εμφανίστηκε αργά χθες, γράφοντας: «Η Ρωσία μόλις είπε πως η μη επιβεβαιωμένη πληροφορία που πληρώθηκε από πολιτικούς αντιπάλους είναι "μία πλήρης και συνολική κατασκευή, μια απόλυτη ανοησία". Πολύ αθέμιτο».

Μιλώντας στη συνέχεια στη συνέντευξη Τύπου, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, σχολίασε εκ νέου τις διαρροές εγγράφων στον αμερικανικό Τύπο, που θέλουν τον ίδιο να διατηρεί στενές σχέσεις με τη Μόσχα.

«Θεωρώ ότι είναι ντροπή να κυκλοφορούν αυτές οι πληροφορίες... είναι ψευδείς ειδήσεις («fake news» ήταν ο όρος που χρησιμοποίησε). Κατασκευασμένα πράγματα, δεν συνέβη. Πρόκειται για μία ομάδα αντιπάλων μας που ενώθηκε, άρρωστοι άνθρωποι, που ένωσαν αυτές τις ανοησίες» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, μιλώντας για το θέμα των κυβερνοεπιθέσεων κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών, για τις οποίες η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα διεξήγαγε έρευνα και εξέδωσε επίσημη αναφορά, ο Τραμπ είπε: «Σε ό,τι αφορά το χακάρισμα, θεωρώ ότι ήταν η Ρωσία, αλλά πιστεύω, επίσης, ότι δεχόμαστε κυβερνοεπιθέσεις από άλλα κράτη και άλλα άτομα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές