Κόσμος

Μεγάλη αντεπίθεση του ISIS, με δεκάδες νεκρούς, στην Ντέιρ αλ - Ζορ

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε σήμερα τη μεγαλύτερη επίθεσή των τελευταίων μηνών, κατά περιοχών που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας.

Η επίθεση αυτή, προκάλεσε δεκάδες νεκρούς, ενώ ακούστηκαν τουλάχιστον έξι μεγάλες εκρήξεις κατά τις συγκρούσεις των μαχητών του ISIS με τις κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Μαχητικά αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας, επιτέθηκαν κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους, στις παραπάνω περιοχές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει υπό τον έλεγχό του, το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία συνορεύει με το Ιράκ. Ο ISIS ελέγχει ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% της πόλης, ενώ έχουν περικυκλώσει το τμήμα που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, για δύο περίπου χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...