Κοινωνία

Μακελειό σε ντισκοτέκ του Μεξικού - Άνδρας άνοιξε πυρ και σκότωσε 5 άτομα (βίντεο)


Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων τρεις ξένοι, όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ χθες τα ξημερώματα ενώ βρισκόταν μέσα στο πλήθος μετά την απομάκρυνσή του από μέλη της ασφάλειας από την είσοδο μιας ντισκοτέκ στην ακτή της Καραϊβικής, στο Μεξικό, ανακοίνωσαν σήμερα οι μεξικανικές αρχές.

Ένας Καναδός, ένας Ιταλός και μια Αμερικανίδα είναι οι ξένοι που βρίσκονται μεταξύ των 5 θυμάτων --οι άλλοι δύο είναι Μεξικανοί-- του μακελειού αυτού στην ντισκοτέκ Blue Parrot, στη δημοφιλή Πλάγια ντελ Κάρμεν, η οποία βρίσκεται κοντά στο Κανκούν, όπου διεξαγόταν ένα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής BPM, το οποίο προσελκύει ετησίως επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τις αρχές.

Από τα πυρά του άνδρα αυτού τραυματίστηκαν επίσης 15 άνθρωποι, ένας από τους οποίους βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 03:00 το πρωί τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδος) χθες το πρωί, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των μεξικανικών αρχών.

http://abcnews.go.com/video/embed?id=44818712

"Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ένας οπλισμένος άνθρωπος προσπάθησε να μπει στο κτίριο, αλλά απομακρύνθηκε από το προσωπικό ασφαλείας, το οποίο πυροδότησε την επίθεση", επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας της πολιτείας Κιντάνα Ρόο, Μιγκέλ Άνχελ Πετς.

Τέσσερις άνδρες σκοτώθηκαν από τα πυρά του οπλισμένου άνδρα, ενώ μια γυναίκα έχασε τη ζωή της μάλλον από την πτώση της "λόγω του πανικού που προκλήθηκε από τους πυροβολισμούς", διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας.

"Τρία μέλη της ασφάλειας του (φεστιβάλ) BPM βρίσκονται μεταξύ των νεκρών", σύμφωνα με την εταιρεία διοργάνωσης του φεστιβάλ. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο εισαγγελέας.

Αυτός είχε γνωστοποιήσει αρχικά ότι δύο Καναδοί έχασαν τη ζωή τους, προτού ανακαλέσει στη συνέχεια και δηλώσει ότι ένας Καναδός βρίσκεται μεταξύ των νεκρών του μακελειού σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα, με την οποία αναθεώρησε τον αριθμό των ξένων που σκοτώθηκαν σε τρεις.

Ο εισαγγελέας είχε επίσης αρχικά αναφερθεί και σε ένα θύμα από την Κολομβία, αλλά οι αρχές της Κολομβίας το διέψευσαν στη συνέχεια.

Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρονται σε ένα μακελειό κατά το οποίο ο δράστης πυροβόλησε περισσότερες από 10 φορές, με μια από τις σφαίρες του να βρίσκει πισώπλατα έναν θαμώνα.

"Ακούσαμε θόρυβο και πιστεύαμε ότι ήταν πυροτεχνήματα που έριχναν στο νυχτερινό κέντρο, προτού συνειδητοποιήσουμε ότι κάποιος είχε μπει από την έξοδο κινδύνου και είχε αρχίσει να πυροβολεί", διηγήθηκε στο AFP ο Ράσιντ Κάσιμ, ένας 36χρονος Λιβανέζος ο οποίος είχε ταξιδέψει εκεί από τις ΗΠΑ για να παρευρεθεί στο φεστιβάλ μαζί με φίλους.

"Κοίταξα πίσω μου και είδα έναν άνδρα να πέφτει αφού τραυματίστηκε από μια σφαίρα στο κεφάλι. Λίγο αργότερα, ο φίλος μου που στεκόταν δίπλα μου δέχθηκε μια σφαίρα στην πλάτη", πρόσθεσε.

"Επικρατούσε πανικός. Πέσαμε στο έδαφος για όσο διάστημα ο δράστης συνέχιζε να πυροβολεί, αφού είχε σκοτώσει ένα μέλος της υπηρεσίας ασφαλείας στην είσοδο. Πυροβόλησε περισσότερες από 10 φορές προτού φύγει από την έξοδο κινδύνου. Μείναμε στο έδαφος μέχρι να έρθει η αστυνομία", συνέχισε.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν τους τουρίστες στη ντισκοτέκ να τρέχουν πανικόβλητοι στις εξόδους της.

Ούτε "τα μέλη της ασφάλειας δεν κατάλαβαν αμέσως ότι επρόκειτο για πυροβολισμούς και θεώρησαν ότι ήταν πυροτεχνήματα, ότι όλα ήταν φυσιολογικά", ανέφερε επίσης σε μήνυμά της στο Twitter η Βάλερι Λι, του αγγλικού περιοδικού στο Ίντερνετ Mixmag. "Αλλά οι άνθρωποι συνέχιζαν να τρέχουν και να λένε ότι είδαν ένα όπλο".

Σύμφωνα με την Κριστίνα Τόρες, τη δήμαρχο της Σολιδαριδάδ, την περιοχή στην οποία βρίσκεται η δημοφιλής αυτή παραλία, τουλάχιστον ένας άνθρωπος άνοιξε πυρ κατά το περιστατικό αυτό, ενώ σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στην σελίδα της στο Facebook, η εταιρεία που διοργάνωσε το φεστιβάλ επιβεβαιώνει ότι η επίθεση έγινε από έναν μόνον δράστη.

"Το περιστατικό αυτό βίας άρχισε μπροστά από το νυχτερινό κέντρο", διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της.

Η πρώτη υπόθεση που εξετάζεται είναι "μια διένεξη μεταξύ κάποιων ιδιωτών για ένα πρόβλημα που προέκυψε στο εσωτερικό" του κέντρου, δήλωσε ο υπεύθυνος της ασφάλειας της πολιτείας Ροντόλφο ντελ Άνχελ.

Οι αρχές της πολιτείας Κιντάνα Ρόο διευκρίνισαν ότι τέσσερις άνθρωποι έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της έρευνας που κάνουν.

Η Πλάγια ντελ Κάρμεν, στην ακτή της Καραϊβικής, βρίσκεται σε απόσταση μόλις 68 χιλιομέτρων από το Κανκούν. Η πολύ δημοφιλής αυτή περιοχή μεταξύ των Αμερικανών και των Ευρωπαίων τουριστών δεν αντιμετωπίζει περιστατικά βίας που να σχετίζονται με τους πολέμους μεταξύ των διαφόρων εγκληματικών συμμοριών που συνδέονται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ